Nieuwsoverzicht 27 augustus 1945: Treinverbinding Groningen-Zwolle in gebruik

Iedere dag lees je hier het belangrijkste nieuws van 75 jaar geleden. Vandaag: 27 augustus 1945.

Vanaf maandag rijdt er weer een trein tussen Groningen en Zwolle.

Vanaf maandag rijdt er weer een trein tussen Groningen en Zwolle.

Vanaf komende maandag is de treinverbinding tussen Groningen en Zwolle weer in bedrijf. Hoewel de burg over de Vecht tussen Meppel en Zwolle nog niet klaar is en ook de spoorbrug over de IJssel bij Zwolle, hebben de Canadezen gezorgd voor een vervangende autobusdienst van Meppel naar Hatummerbroek.

Er zullen voldoende auto’s aanwezig zijn om alle passagiers vanuit Groningen en Leeuwarden naar Zwolle en Hattummerbroek te brengen, belooft de Provinciale Drentsche en Asser Courant . Vanaf maandag rijden er van Groningen en Leeuwarden vier treinen naar Meppel. De treinen van 6 uur ‘s morgens en 12.30 ‘s middags bieden vanaf Meppel aansluiting naar ‘Holland’.

Amsterdamse bloemist moet jaar cel in voor bedriegen vrouw uit Borger

De Amsterdamse bloemist Arnoldus M. hoorde onlangs door de officier van justitie een jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. Deze M., in de oorlog vanuit Amsterdam geëvacueerd naar Drouwenermond, stond terecht voor een merkwaardig voorval. Door het aannemen van een valse naam en achtergrond zou hij een vrouw uit de gemeente Borger hebben bewogen kleren en levensmiddelen aan hem af te geven.

Deze levensmiddelen zouden naar haar kinderen gaan, die opgesloten zaten in Kamp Westerbork. M. heeft de vrouw daarna een brief geschreven, die zogenaamd van de kinderen afkomstig was. M. verklaarde op de zitting dat hij handelde uit medelijden met de vrouw. Hij had de vrouw gerust willen stellen. De spullen die hij van haar had gekregen heeft hij niet voor zichzelf gebruikt, verklaarde hij. De officier eiste een jaar gevangenisstraf.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Augustus
menu