3 tips voor het kopen van een klushuis in het najaar

Ook in het noorden van Nederland is het tegenwoordig lastig om een betaalbare woning te vinden. In het bijzonder voor starters. Het maakt dat woningzoekenden vaker uitwijken naar andere mogelijkheden.

Denk aan een nieuwbouwwoning, waarbij de vraagprijs vooraf vaststaat. Overbieden, het punt waarop starters het vaak verliezen van mensen die al een woning hebben, is hierdoor niet noodzakelijk. Ook de aankoop van een klushuis kan een goede optie zijn. Zorg er bij de aankoop van een klushuis voor dat deze tijdig winterklaar is. In dit artikel lees je er meer over. 

Tip:  lees deze tips over het kopen van een klushuis van Ikbenfrits  alvast eens! Het geeft je een goed beeld van de verschillende fases die doorlopen moeten worden en de factoren waarmee je rekening dient te houden. 

Tip 1: laat een bouwkundige keuring uitvoeren 

Soms wordt aangeraden het voorbehoud van een bouwkundige keuring niet in je bod op te nemen. Het zou je kansen op het hebben van het winnende bod vergroten, daar een verkopende partij meer zekerheid heeft. Bij een klushuis is het echter sterk aan te raden wel voor zo’n bouwkundige keuring te kiezen. Het voordeel hiervan is dat je precies weet wat de staat van de woning is, waar lekkages zich bevinden en of er sprake is van schade aan de fundering van het huis. Op basis van een bouwkundige keuring kun je vervolgens een plan maken voor de uit te voeren werkzaamheden. 

Tip 2: kijk naar subsidies voor duurzame aanpassingen 

Wanneer je de rotte houten kozijnen van het klushuis vervangt voor kozijnen van kunststof met een aanzienlijk betere Ug-waarde, kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Dit geldt ook voor het vervangen van een oude cv-ketel op gas voor een moderne warmtepomp op elektra. Er zijn tegenwoordig veel gemeenten die deze subsidies aanbieden. Informeer eens bij jouw gemeente welke mogelijkheden je hebt. De keuze voor kunststof kozijnen verhelpt tocht in huis. Wel zo fijn in de winter! 

Tip 3: win advies in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur 

Tot slot is het sterk aan te raden om voor de aankoop van een klushuis in gesprek te gaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur kan je meer vertellen over de kosten die je mee kunt financieren in je hypotheek. Op basis van deze gesprekken weet je vervolgens ook welk deel van de verbouwing van het klushuis uit eigen zak betaald moet worden. 

Nieuws

menu