Aangeboden door: dutzfloors.com

3 voordelen van visgraat vloeren

Eigen foto

Als er één vloertype aan populariteit wint in het Noorden, is het wel visgraat. Wij snappen goed waarom. Deze prachtige vloeren maken interieurs al snel mooier. Droom je al jaren van een visgraat vloer voor je interieur, maar twijfel je nog een beetje? In dit blog benoemen we drie voordelen. Zo weet je zeker of deze vloer echt bij je past.

1. Ze laten kamers ruimer lijken

Visgraat vloeren hebben een bijzonder patroon. De vaak korte planken liggen niet recht, maar trapsgewijs tegen elkaar aan. Het patroon dat op een visgraat lijkt, herhaalt zich door de hele kamer. Je kunt ervoor kiezen om het tot aan de plint te laten lopen. Een andere manier is om een bies (rand planken) langs de muur te laten leggen. De uitstraling van visgraat vloeren doet denken aan luxe, statige herenhuizen. Niet zo gek, want visgraat werd al in de zestiende eeuw gelegd in huizen van de gegoede burgerij.

Naast dat de vloer er prachtig uitziet, heeft visgraat een praktisch voordeel: het laat kamers ruimer lijken. Dit komt door de schuine lijnen die in verschillende richtingen lopen. Het leidt ogen als het ware door een interieur heen. Dit zorgt voor diepte en heeft een ruimtelijk effect. Ook handig voor kleinere ruimtes!

2. Ze passen in elk interieur

Smaken verschillen, dat geldt ook voor interieurs. Gelukkig is het mooie van visgraat vloeren dat ze in bijna elk huis perfect passen. Misschien houd je van industrieel. Van grote ruimtes met stalen en houten elementen. Een donkere visgraat vloer van Europees eikenhout staat er mooi bij. Past Scandinavisch en zacht beter bij je? Ook dan is het luxe patroon een goede keuze.

Dutzfloors uit het Friese Beetsterzwaag is de specialist in visgraat vloeren. Al meer dan tien jaar produceren ze hoogwaardige vloeren in uiteenlopende stijlen. Of zoals ze zelf zeggen: “we maken van droomvloeren een realiteit”. Dit kan doordat ze elke stap in het maakproces zelf beheren. Op die manier geven ze elke visgraat vloer precies het uiterlijk mee waar klanten om vragen. Dat kan zelfs al op basis van meegebrachte Pinterest- of Instagram-foto’s.

3. Visgraat vloeren zijn tijdloos

Visgraat vloeren hebben een tijdloos karakter. Ze deden het vierhonderd jaar geleden al goed, en blijven dat ook nog wel even doen. Kies je voor een eiken visgraat vloer van Europese komaf? Een visgraat vloer van Dutzfloors gaat gemiddeld wel 50 jaar mee – waarschijnlijk langer dan dat jij in je huis woont. Is dat erg? Totaal niet! Visgraat vloeren staan namelijk hoog op het wensenlijstje van huizenkopers. Een huis met zo’n vloer is aantrekkelijk. Met andere woorden: luxe houten vloeren verhogen de waarde van je huis, vaak zelfs met een paar procent.

Zie visgraat vloeren daarom als een echte investering. Kijk niet alleen naar wat het je nu kost, maar vooral ook naar het je oplevert. Voor nu is dat woonplezier, over een tijdje is dat gegarandeerd een hogere prijs voor je woning.

Bezoek de showroom in Beetsterzwaag

Wil je visgraat vloeren eens van dichtbij bekijken? Daarvoor hoef je vanuit Noord-Nederland niet ver voor te reizen. Aan de A7 tussen Drachten en Heerenveen vind je de grote showroom van Dutzfloors. Wandel door de ingerichte stijlkamers en ontdek welke visgraat vloer bij jou past. Alle vloeren bestaan uit hoogwaardig Europees eikenhout, een oersterke houtsoort.

Heb je onderhoudsvragen over houten vloeren? Benieuwd of een visgraat vloer wel kan in combinatie met vloerverwarming? Wil je weten welke plankgrootte het beste staat in jouw kamer? Het jonge team van specialisten staat je graag te woord. Hun expertise en enthousiasme werkt aanstekelijk. Grote kans dat je nooit meer anders wilt.

Nieuws

menu