4 klussen die je beter kan uitbesteden

pexels

Klusjes uit handen geven doet niet iedereen even graag. Een professional inschakelen kost namelijk geld. En door dingen zelf op te knappen kun je soms geld besparen. Toch kan het je soms ook duur komen te staan. Want sommige klussen zijn nou eenmaal een vak apart. En als je daar zelf mee aan de slag gaat, dan kan het zijn dat je het probleem alleen maar erger maakt.

Dit zijn 4 klussen die je beter aan een specialist kunt overlaten, waaronder  schoorsteenvegen .

1: Schoonmaken van de dakgoot

Goed onderhoud van het dak is belangrijk. Als je dit niet doet, kunnen de dakpannen namelijk beschadigd raken. En dan kun je tamelijk snel last krijgen van lekkages, houtrot, schimmel en/of andere waterschade. Zorg daarom dat je minimaal één keer per jaar de dakgoten laat schoonmaken. Voor de  dakgoot schoonmaken  schakel je het beste een loodgieter of andere professional in. Zo hoef je niet zelf het dak op en zorg je dat de goten het hele jaar door in topconditite zijn.

2: Riolering ontstoppen

Bijna iedereen kent het wel: water dat niet meer goed wegloopt. Nare lucht uit het putje. Of een wc die overstroomt. Natuurlijk wil je dit probleem zo snel mogelijk verhelpen. De meeste mensen gaan daarom aan de slag met allerlei agressieve en chemische ontstoppingsmiddelen. Met alle gevolgen van dien. Want deze middelen kunnen je leidingen flink aantasten. En als dat gebeurt, dan ben je nóg meer geld kwijt. Kortom: is je afvoer, gootsteen of riool stevig verstopt en lukt ontstoppen niet met een plopper of een mild ontstoppingsmiddel? Dan is het tijd om de loodgieter te bellen.

3: Schoorsteenvegen

Ook je schoorsteen heeft jaarlijks onderhoud nodig. Door deze op tijd te laten vegen voorkom je dat de onverbrande deeltjes in het rookkanaal voor problemen in huis zorgen. Zoals een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging. Door het stoken ontstaat er een hardnekkige aanslag in het rookkanaal die heel makkelijk vlam vat. Deze aanslag krijg je zelf niet zomaar weg: dit moet professioneel gedaan worden. Besteed deze klus daarom uit aan een schoorsteenveger. Deze specialist kan ook meteen het rookkanaal inspecteren met een camera en controleren of er bijvoorbeeld geen vogelnest in de schoorsteen zit.

4: Onderhoud van je cv-ketel

De meeste cv-installaties hebben elke 1-3 jaar vakkundig onderhoud nodig. Door je cv-ketel regelmatig te laten controleren zorg je dat de installatie zuinig, krachtig en soepel blijft lopen. En dat je bijvoorbeeld niet onverwacht onder een koude douche staat. Bovendien kan een slecht onderhouden cv-ketel een lekkage of brand veroorzaken. Als je hier door gebrekkig cv-onderhoud mee te maken krijgt, dan is de kans groot dat je woonverzekeraar de schade niet zal vergoeden. Bespaar jezelf die ellende en laat je cv-installatie op tijd controleren.

Nieuws

menu