Aangeboden door: Luxuryfloors.nl

4 type vloeren die prachtig staan in jouw woning

Foto: unsplash.com

Heb je net een nieuwe woning gekocht en ben je daarvoor op zoek naar een nieuwe vloer? Of wil je de vloer van je huidige woning vervangen? Voorafgaand aan het doen van dit soort aankopen is er weinig leuker dan je uitgebreid te laten inspireren en alle verschillende mogelijkheden te bekijken. Wij helpen je daar graag een handje mee. Daarom lees je in dit artikel vier type vloeren die prachtig staan in jouw nieuwe woning.

1. De visgraat vloer

Wil je graag een unieke vloer in je woning, dan is de visgraat vloer een uitstekende keuze. Bij dit type vloer worden de vloerplanken loodrecht op elkaar gelegd in plaats van naast elkaar, waardoor je het karakteristieke visgraatpatroon creëert. Een visgraat vloer is een echte eyecatcher, en dat is het al honderden jaren. Vroeger werd dit type vloer namelijk al in de duurste herenhuizen gelegd, zodat de bewoners indruk konden maken op de visite. Nog altijd weten visgraat vloeren een luxe en exclusieve uitstraling te creëren. En daar hoef je helemaal niet rijk voor te zijn. Visgraat PVC en vooral visgraat laminaat zijn namelijk prima te betalen.

2. De Hongaarse punt vloer

Wil je graag een visgraat vloer, maar dan nog een net wat bijzonderdere uitvoering? Dan is een vloer met de Hongaarse puntstructuur zeker wat voor jou. Anders dan bij een visgraat vloer worden de planken hierbij niet in een hoek van 90, maar in eentje van 45 tot 60 graden gelegd. Hiermee ontstaat de zogenaamde sergeantstreep, waarmee je een zeer strakke uitstraling in je woning creëert. Ook met dit type vloer maak je flink indruk. De Hongaarse punt vloer is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals laminaat en PVC.

3. De betonlook vloer

Tegenwoordig is een moderne en industriële interieurstijl helemaal in. Een betonnen vloer past hier perfect bij. Daarmee bedoelen we niet een echte betonnen vloer, want die is voor particuliere woningen bepaald niet praktisch. Nee, het gaat hier om een vloer, zoals laminaat of PVC, met een betonlook. Koop je de juiste variant, dan is deze vrijwel niet te onderscheiden van een vloer van echt beton. Hierdoor heb je een vloer die je woonruimte een moderne, minimalistische, strakke en robuuste uitstraling geeft. Allemaal looks die vandaag de dag erg gewild zijn. Een betonlook vloer maakt je interieur helemaal af.

4. Keramische tegels

Heb je wel eens nagedacht over een tegelvloer? Overweeg zeker eens de aanschaf van keramische tegels. Dit zijn extra bijzondere vloertegels, die gemaakt zijn van de allerbeste keramiek, gemaakt uit een mengsel van zand en klei. Keramische tegels creëren een luxe uitstraling en zijn dus perfect als je je interieur een dergelijke look wilt geven. Net als veel andere vloersoorten zijn keramische tegels in verschillende uitvoeringen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een houtlook, betonlook of juist een natuurstenen look. Daarnaast zijn de tegels ijzersterk, onderhoudsarm en relatief gemakkelijk te leggen.

Nieuws

menu