Aangeboden door: afkickkliniekinfo.nl

Afkicken in het buitenland

Foto: pexels

Door buiten de landsgrenzen af te kicken, ontsnap je even helemaal uit de dagelijkse realiteit en vind je rust, reinheid en regelmaat. Je krijgt een betere kijk op hoe de zaken ervoor staan en je wordt uit de vicieuze cirkel gehaald.

Niet verwonderlijk dus dat er steeds vaker wordt gekozen voor een behandeling in een Afkickkliniek in het buitenland .

De opties qua afkicken in het buitenland

Veel Nederlandse klinieken bieden afkicktrajecten in andere landen aan. Soms beschikt men over eigen faciliteiten, maar er wordt ook samengewerkt met lokale partijen. Je kickt dan af met mensen uit alle windstreken waarbij je in het Engels wordt behandeld. In sommige klinieken werken Nederlandse specialisten en kun je af en toe met Nederlands terecht. De zorg is altijd van goede kwaliteit.

Waar?

Vooral Zuid-Afrika en Thailand worden geassocieerd met het afkicken in het buitenland. Dichter bij huis kun je terecht in onder andere Portugal, Spanje en Schotland. De klinieken bevinden zich vaak op mooie plekken, waar rust de boventoon voert. Hier leer je structuur en nieuwe routine aan.

Waarom?

Door in het buitenland behandeld worden, krijg je de kans om met een schone lei te beginnen. Je zult oude, slechte gewoontes vervangen door nieuwe, positieve gewoontes. Opname in een (buitenlandse) kliniek moet je niet zien als een straf, maar eerder als een zo prettig mogelijke manier om af te kicken van je verslaving.

Het is belangrijk om een kliniek te kiezen waarbij je het gevoel hebt dat het type behandeling en de nieuwe omgeving bij je passen.

De effectiviteit van een behandeling in het buitenland, is zeer hoog. Dit komt doordat je uit je normale routine wordt gehaald. Er zijn daar geen negatieve invloeden die je in Nederland misschien wel hebt. Hoe gaat het in het buitenland afkicken in z’n werk?

Intakegesprek in Nederland

Nadat je in Nederland aan de bel hebt getrokken, zul je al snel worden uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek probeert men je situatie in kaart te brengen en krijg je ook zelf de ruimte om vragen te stellen. Als je een afkicktraject buiten Nederland ziet zitten, zeg bijvoorbeeld in Spanje, dan leg je idealiter contact met een instantie die dit ook daadwerkelijk aanbiedt. Deze site helpt je bij die selectie. Je intakegesprek vindt overigens gewoon in Nederland plaats.

De opname

Je zult tijdens je reis naar de kliniek toe en tijdens de opname goed begeleid worden door het behandelaren. Je zult een detox gaan doen, therapie, groepsuitjes en meer. Tijdens je behandeling zul je begeleid worden en geholpen om voorgoed van je verslaving af te komen. Er wordt vastgehouden aan een vaste routine om je zo goed mogelijk te ondersteunen. Structuur is vaak een essentieel onderdeel van het herstelproces.

Duur van de opname in een kliniek

De duur van een afkicktraject is voor iedereen verschillend en hangt af van meerdere zaken, maar reken bij klinische behandeling in het buitenland op minimaal 4 weken.

Bij sommige buitenlandse klinieken word je na verloop van tijd naar een ander onderkomen gebracht. Je krijgt dan meer vrijheid waardoor je in meer of mindere mate kunt deelnemen aan de maatschappij samen met andere lotgenoten. Tijdens een intakegesprek met de kliniek naar keuze kun je hiernaar vragen en begrijpen wat de instantie daadwerkelijk aanbiedt.

Nazorg

Ook na je behandeling behoud je contact met je behandelaren. Op deze manier heb je een soort houvast tijdens je normale gang van zaken/ dagelijkse dingen. Zo is de kans op terugval kleiner. Lees meer over een afkickkliniek in het buitenland op onze website.

Wil je meer informatie over de verschillende afkickklinieken in het buitenland of informatie over verschillende verslavingen? Bekijk onze site of neem contact met ons op.

Nieuws

menu