Aangeboden door: autoglas-concurrent.nl

Autoruit vervangen kosten drukken is eenvoudig

Foto: pexels.com

Een auto kopen is één ding, maar de kans is groot dat u zo nu en dan eens met extra kosten wordt geconfronteerd waar u misschien wel helemaal geen rekening mee heeft gehouden. In een dergelijk geval is het belangrijk om de hoogte van de kosten zo beperkt mogelijk te houden.

Neem nu bijvoorbeeld een autoruit vervangen. Een autoruit en dan nog in het bijzonder de voorruit is zeer vatbaar voor autoruitschade, bijvoorbeeld door steenslag. De autoruit vervangen kosten rijzen volgens velen al snel de pan uit, maar het kan gelukkig ook anders. Heeft u er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om niet voor een originele autoruit met merklogo te kiezen, maar voor een autoruit die is bestemd voor de after market? Op deze manier beschikt u over een kwalitatief uitstekende autoruit voor een aanzienlijk voordeligere prijs.

Verschil tussen originele en after market ruiten

De kosten drukken van een autoruit vervangen zonder in te leveren op kwaliteit lijkt in eerste instantie misschien te mooi om waar te zijn, toch is het in prima mogelijk. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat er een verschil bestaat tussen originele autoruiten en ruiten die zijn geproduceerd voor de after market. Originele autoruiten zijn voorzien van een merklogo en mogen vanwege het merkenrecht alleen worden verkocht door merkdealers. Dit zorgt er voor dat dergelijke autoglas een hogere prijs heeft terwijl het ook anders kan. De kosten van een autoruit vervangen kunnen namelijk zeer eenvoudig worden gedrukt door te kiezen voor after market autoruiten. Dergelijke autoruiten beschikken over precies dezelfde kwaliteit als originele autoruiten, maar hebben geen merklogo. Alleen het ontbreken van dit logo kan u een zeer forse besparing opleveren.

Strengste Europese kwaliteitsnormen

Kunnen we dan echt garanderen dat er door te kiezen voor een autoruit voor de after market niet aan kwaliteit hoeft te worden ingeleverd? Absoluut. Wanneer we zowel de productielijn als de fabriek waar beide type autoruiten worden geproduceerd in detail gaan bekijken kunnen we namelijk niet anders dan vaststellen dat deze telkens hetzelfde zijn. Dit maakt dat er op het vlak van kwaliteit dan ook werkelijk geen enkel verschil is. De autoruiten die op de after market worden verkocht zijn dan ook geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen waardoor u altijd met een gerust hart de weg op kunt.

Op korte termijn uw autoruit vervangen

Dat bij autoruit vervangen kosten aanzienlijk gedrukt kunnen worden door te kiezen voor een autoruit voor de after market is voor veel mensen goed nieuws te noemen. Niet zelden wordt er namelijk gewacht met het vervangen van een autoruit omdat men vreest te maken te krijgen met zeer hoge kosten. Dit geldt misschien nog wel in het bijzonder voor de voorruit van een auto. Dit type autoruit is het meest vatbaar voor ruitschade van alle autoruiten, bijvoorbeeld omdat er sprake kan zijn van zogenaamde steenslag. Dergelijke steenslag kan een sterretje in de voorruit veroorzaken waardoor bijvoorbeeld het zicht van de bestuurder wordt beïnvloed. Het tijdig laten vervangen van een dergelijke, beschadigde autoruit is dan ook altijd van cruciaal belang, niet alleen omdat het de veiligheid kan beïnvloeden, maar ook omdat een beschadigde voorruit kan zorgen voor een afkeuring voor de apk.

Beperk kosten voor autoruit vervangen op de after market

Zoals u heeft kunnen lezen hoeft u voor de kosten van een autoruit vervangen niet altijd rekening te houden met een torenhoge prijs, in tegendeel. Door te kiezen voor een autoruit die is geproduceerd voor de after market bent u altijd verzekerd van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding waardoor uw auto zich steeds in een zo optimaal mogelijke staat begeeft. Indien u er voor kiest om een nieuwe autoruit te bestellen op de after market bent u dus zeker van de laagste kosten voor het vervangen van uw autoruit.

Nieuws

menu