Aangeboden door: Sanitairkamer.nl

Badkamer verbouwen

Foto: Unsplash

Als je je oude badkamer gaat verbouwen, heb je heel erg veel nieuwe spullen nodig voor in je nieuwe badkamer.

Je kan hierbij denken aan een nieuwe spiegel, nieuwe kasten, nieuwe tegels, een nieuwe toilet, een nieuwe douche, een nieuw bad en misschien ook wel een hele nieuwe wastafel . Er zijn allerlei verschillende soorten, maten, vormen en kleuren waaruit je kunt kiezen als je een hele nieuwe badkamer gaat nemen. Soms kan het moeilijk zijn om uit al deze verschillende opties een te kiezen die jij het mooiste vindt, om een badkamer te kiezen die het beste bij jouw stijl en smaak past.

Waar moet je op letten als je een nieuwe wastafel koopt?

Iedereens smaak is anders. Wat de een heel mooi vindt staan in zijn of haar huis, vindt jij misschien afschuwelijk en andersom. Als je een nieuwe wastafel, of wasbak, koopt voor in je nieuwe badkamer, dan moet je natuurlijk wel heel erg goed op letten dat je nieuwe wastafel goed past op en bij je badkamermeubel. Het zou natuurlijk heel erg zonde zijn als achteraf blijkt dat ze helemaal niet geschikt zijn bij elkaar. Veel mensen komen het meubel en de wastafel samen. Dit voorkomt dat het meubel en de tafel niet bij elkaar passen of kunnen.

Wat is een goed materiaal voor je wastafel?

Er zijn aardig wat verschillende materialen die je kunt gebruiken voor een wastafel. Voordat je een nieuwe wastafel aanschaft is het handig om te kijken wat jij het mooiste vindt en wat de voor- en de nadelen zijn van bepaalde materialen. De meeste mensen kiezen voor een wastafel die is gemaakt van mineraalmarmer, natuursteen, marmer of solid surface. Mineraalmarmer is heel erg sterk, maar kan niet zo goed tegen bepaalde agressieve schoonmaakmiddelen. Natuursteen is vlekgevoelig, maar geeft wel een natuurlijke en unieke look aan je badkamer. Keramiek is relatief goedkoop en solid surface is een heel duurzaam materiaal dat lang mee gaat.

Nieuws

menu