Aangeboden door: behangwereld.nl

Behang aanschaffen, waar moet je op letten?

-

Ben je van plan voor het eerst een muur te behangen? Dan is het handig als je eerst wat tips leest. Dat is handig als je zelf gaat behangen, maar ook als je zelf het soort behang uitzoekt! Want voor welke kleur moet je gaan? En maakt het dan uit welke behanglijm je gebruikt? Hieronder lees je meer.

Behang uitzoeken

Als je behang gaat uitzoeken, dan zal je in een wondere wereld terechtkomen. Een wereld waar je enorm veel keuze hebt! Van grafische prints tot levensechte dieren tot fotobehang. Handig om te bedenken is voor welke muur je iets in gedachten hebt. Is het voor een lange, grote muur? Ga dan voor een subtielere print of kleur. Anders neemt het behang de hele kamer in beslag. Als het voor een kleine muur is, dan kun je juist misschien voor iets anders kiezen! Een gewaagd printje of kleur die je normaal niet zo snel zou kiezen zijn misschien nu je beste vriend.

Welk soort behang?

Als je zelf gaat behangen, dan kun je grofweg twee kanten op, richting papierbehang of richting kunststof behang. De meesten kiezen voor papierbehang. En ook daarin heb je een aantal keuzes, zoals simplexbehang of duplexbehang. Maar je hebt ook vliesbehang en eigenlijk is deze soort heel handig. Het is namelijk heel stevig, scheurt niet snel en krimpt niet als je er behanglijm op smeert! Vliesbehang is ideaal voor elke startende behanger.

Behanglijm

Tegenwoordig heb je kant en klaar behanglijm. Echt ideaal, want dat scheelt heel wat geknoei! Vroeger moest je dit nog zelf mengen. Op zich is het niet moeilijk om te mengen, maar je moet het wel even goed afmeten en zorgen dat je kleding aan hebt die een beetje vies mag worden. Behanglijm kan overal gaan zitten als je niet op let… Gebruik dus kant en klare behanglijm! Handig is dat je ook varianten met een kleurtje hebt en dat is handig, want zo zie je precies waar je al lijm hebt gesmeerd en waar dit nog moet.

Klaar voor de start…

Als je klaar bent om te behangen, dan is het handig als je veel ruimte maakt. Behang neemt veel ruimte in namelijk, zodra je het van de rol haalt! Zorg dat je lijm ook klaarstaat. Allereerst moet je een haakse lijn tekenen op de muur, dit is de belangrijkste lijn, deze bepaalt namelijk ook hoe de rest van het behang op de muur komt. Als je eenmaal de eerste strook erop hebt zitten, dan wordt het een stuk makkelijker. Zorg dat je het behang goed tegen de muur aanplakt, dit kun je het beste doen met een platte plastic spatel. Je wilt namelijk geen bubbels in je behang!

Ben je op zoek naar een printje of soort behang? Neem dan eens een kijkje bij behang wereld . Hier hebben ze een enorme keuze uit allerlei soorten behang! Voor de kinderkamer, slaapkamer en woonkamer bijvoorbeeld. Zoek je een specifieke print? Je kunt ook even contact met ze opnemen om te kijken of dit in het assortiment zit.

Nieuws

menu