Benieuwd of dit uw droomhuis is, volledig verduurzaamd?

Afbeelding: Eigen foto

Afbeelding: Eigen foto

Bouwbedrijf Günter Terfehr, gevestigd in het Duitse Rhede, heeft haar modelwoning in Blauwestad een grondige update gegeven. Met het oog op actuele ontwikkelingen is de stijlvolle notariswoning verduurzaamd. Het resultaat is vanaf nu op een aantal vaste momenten en op afspraak te bezichtigen.

De gestegen energiekosten en de noodzaak om CO2-uitstoot drastisch te verminderen maakten een grondige aanpassing volgens René Vrieze klantadviseur van Günter Terfehr noodzakelijk. ,,De woning heeft nu een hoge isolatiewaarde, mede dankzij ramen van HR+++ drielaags glas. Verder wordt de woning gasloos verwarmd door middel van een warmtepomp en vloerverwarming op de begane grond en de eerste verdieping. Uiteraard is het huis ook voorzien van zonnepanelen.’’

Er is gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen en apparatuur, zoals een stille warmtepomp van WOLF Energiesystemen. ,,We kiezen voor wooncomfort en daarom gebruiken onze Nederlandse installateurs hoogwaardige materialen en sanitair van Villeroy en Boch. Er is isolatiemateriaal van Rockwool gebruikt, dat aan hogere waardes voldoet dan het bouwbesluit ons voorschrijft. ’’Dat levert toekomstige bewoners van dit type woning een flinke besparing in energiekosten op.

De modelwoning in Blauwestad is in 2015 gebouwd en past in het beeldkwaliteitsplan voor woongebied Het Park. Uiterlijk is het een jaren ’30-woning, maar verder is alles van deze tijd. Zo is het huis onderhoudsarm dankzij kunststof kozijnen en dakranden. De woning is bovendien levensloopbestendig, met een slaapkamer en douche op de begane grond.

Wie graag in dit type huis wil wonen, kan bij het Duitse bouwbedrijf kiezen uit bouwmaterialen in verschillende kleuren en vormen. In het Ems Dollart Center in Rhede , vlak over de grens bij Bellingwolde, zijn verschillende materialen te zien. Hier zijn onder andere een tegel-, haarden- en keukenspecialist gevestigd en ook de bouwmaterialenhandel waar Günter Terfehr de gevelstenen en dakpannen bestelt, is in hetzelfde gebouw te vinden.

Günter Terfehr is specialist in sleutelklare bouw als klanten daarvoor kiezen betekent dat: een comfortabele, veilige manier om een huis te laten bouwen. Tijd en budget staan vast en de bouwers hebben geen stress want het bouwbedrijf zorgt voor alles. Een huis moet je ervaren en dat gaat het beste door een modelwoning te bezoeken. Het biedt veel inspiratie op het gebied van architectuur, gevels, daken, tuin- en interieurontwerp.

Nadat in Rhede enkele modelwoningen waren gebouwd, besloot Günter Terfehr in 2015 in Blauwestad te bouwen. ,,Het is een interessante plek voor ons omdat het een nieuw bouwgebied is waar de komende jaren nog veel gebouwd wordt. Bovendien hebben wij een mooie zichtlocatie, vooraan op de Cantharel. Voor onze Nederlandse klanten is Blauwestad bovendien goed bereikbaar door de ligging aan de A7.’’

Benieuwd of dit uw droomhuis is? De modelwoning is op afspraak te bezoeken, maar ook op vrijdagen van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur en elke zondag zijn bezoekers welkom van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Cantharel 1, 9685 EA Blauwestad.

Meer informatie, klik hier