Aangeboden door: deponeerjemerk.nl

Bescherming van jouw intellectueel eigendom onder de naam van jouw bedrijf

Foto: pixabay

Het registreren van een merknaam is een stap die veel bedrijven moeten zetten voordat ze hun bedrijf starten. Het proces van het registreren van een merknaam kan enige tijd duren en de aanvraag wordt afgewezen als deze niet uniek is.

Het gebruik van de voornaam van jouw bedrijf voor het registreren van een merknaam heeft enkele voordelen. Allereerst is het makkelijker om te registreren omdat de kans kleiner is dat iemand anders hetzelfde merk heeft geregistreerd als jij. Ten tweede zullen jouw klanten, als je dit vanaf het begin doet, veel beter weten wie je bent en waar je voor staat. Ten slotte, als het bedrijf groter wordt en internationaal wil uitbreiden, zal deze beslissing daar ook bij helpen, omdat mensen jouw bedrijf al bij de naam kennen.

Waarom zou je een merknaam registreren?

Een merknaam registreren kan een belangrijke stap zijn voor elk bedrijf dat zijn intellectuele eigendom wil beschermen.

Deze stap biedt ook veel voordelen, zoals:

  • Beschermt de reputatie en goodwill van het bedrijf
  • Voorkomt dat anderen het handelsmerk zonder toestemming gebruiken
  • Biedt exclusieve rechten om het handelsmerk in bepaalde gebieden te gebruiken
  • Biedt geloofwaardigheid aan de producten en diensten van het bedrijf

Het verschil tussen een handelsmerk en een merknaam?

Handelsmerken zijn namen, symbolen of vormen die de bron van goederen en diensten identificeren. Ze worden vaak gebruikt om de producten van het ene bedrijf van het andere te onderscheiden. Een handelsmerk kan een woord, zin, symbool, ontwerp of zelfs geluid zijn.

Merknamen zijn vergelijkbaar met handelsmerken, maar ze zijn ruimer gedefinieerd. Handelsmerkenrecht is strenger dan merkenrecht, dus je moet goed overwegen of je jouw handelsmerk wilt registreren

Hoe registreert je de merknaam van jouw nieuwe bedrijf in Nederland?

Een handelsmerk is een onderscheidend teken of ontwerp dat de bron van producten of diensten identificeert. Het voorkomt ook ongeoorloofd gebruik van het product of de bedrijfsnaam van een bedrijf door een ander bedrijf. Een merk registreren in Nederland bestaat uit verschillende stappen:

  • Stap 1: Als jouw merk nog nergens anders is ingeschreven, dien je een aanvraag tot inschrijving in bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE).
  • Stap 2: Zodra jouw aanvraag is geaccepteerd en verwerkt, ontvang je een brief met informatie over hoe je jouw merk kunt registreren bij de Nederlandse autoriteiten en hoeveel dit gaat kosten.
  • Stap 3: Je dient een opdrachtvoorstel op te stellen met daarin alle benodigde informatie over jouw bedrijf en haar aandeelhouders.
  • Stap 4: Zodra dit aanbod is geaccepteerd, zal je jouw registratie kunnen inzien in het openbare register.

Nieuws

menu