Aangeboden door: pricewise.nl

Checklist vakantie: verzekeringen en meer

Foto: pixabay

Wie voor langere tijd op reis gaat doet er ook in coronatijd goed aan inbrekers zo weinig mogelijk kans te geven. Blijkbaar zijn spullen uit de schuur tegenwoordig eveneens populair bij opkopers, dus deze ruimtes moeten meegenomen worden in de checklist. Net als het gedrag op de sociale kanalen.

Verzekering

Een inboedelverzekering is noodzakelijk om in ieder geval de garantie te hebben dat gestolen spullen vergoed worden, al zijn er in menig huis de nodige erfstukken en andere zaken van sentimentele waarde aanwezig die niet in geldbedragen uit te drukken zijn. Sieraden en antiek bijvoorbeeld. Het idee dat er een onverlaat bezig in huis bezig is geweest, is sowieso onprettig. Zo’n inboedelverzekering is overigens meestal ook van toepassing op spullen die in de garage of schuur staan, omdat deze doorgaans deel uitmaakt van de woning. Vanzelfsprekend is het nuttig dit te checken bij de verzekeraar.

Huis er bewoond uit laten zien

Waar dieven niet van houden is een huis dat eruit ziet alsof men zojuist nog thuis is geweest en/of elk moment kan terugkeren. Een jas over een stoel, lege kopjes op tafel, opengeslagen tijdschriften en kranten of schoonmaakartikelen op onlogische plekken kunnen een bepaalde bedrijvigheid suggereren. Daarnaast kunnen welwillende buren ‘s avonds de gordijnen sluiten en een paar lampjes aandoen. Overigens zijn er ook zelfsluitende gordijnen, net als lampen die dankzij tijdschakelaars vanzelf aan en uit springen.

Vakantiefoto’s

Het advies om niet te tonen waar men uithangt of wat voor spullen van waarde men bezit, komt niet uit de lucht vallen, maar nog steeds houden veel mensen daar geen rekening mee. De neiging om op sociale platformen te posten is bij velen groot. Bij een goed glas ijskoud bier op een vakantieadres met idyllisch decor denkt menigeen eerst aan een foto maken (en delen) alvorens een slok te nemen. Niet beseffende dat die foto een paar weken later nog even leuk is om aan vrienden en bekenden te tonen.

Nieuws

menu