Aangeboden door: superflink.nl

Checklist voor een nieuw huis, groepenkast installeren?

Foto: pixabay

Ga je naar een nieuw huis? Het is altijd leuk om bezig te zijn met nieuwe plannen. Als je een nieuw huis hebt gekocht, dan wil je liever niet voor onaangename verrassingen te komen staan. Vaak kom je de meeste dingen al tegen bij de inspectie gelukkig. Hij of zij zal heel goed letten op gebreken aan het huis. Maar om je alvast voor te bereiden op eventuele kosten, is het handig om zelf ook een checklist te hebben. Zo zie je direct zelf al waar er eventueel extra kosten zitten!

Ramen en deur(en)

Check altijd de ramen van een huis. Van welk materiaal zijn deze gemaakt en wanneer zijn de ramen geplaatst? Het liefst heb je misschien wel kunststof, dit is het beste materiaal voor de energierekening. Bovendien gaan deze heel lang mee. Bekijk ook zeker de voordeur van het huis. Soms zie je hele oude houten deuren die vaak tochten! Het is zo zonde om al die koude wind in je huis te laten komen.

De muren

De staat van de muren zeggen ook veel over een huis. Het kan zijn dat iemand heel veel gerookt heeft bijvoorbeeld. De muren zien er dan dramatisch uit, maar als het alleen rook is, dan zijn een paar lagen verf voldoende! Zie je scheuren? Dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Een inspectie wijst dan uit wat er aan de hand is.

Keuken en badkamer

Kitchens selll houses zeggen ze weleens! En zo is het echt. Als je een fijne keuken en badkamer in een huis ziet is dat zo fijn. Dan hoef je zelf niet meer aan de slag en kost het ook minder geld! Mocht je een klushuis bezoeken, dan weet je eigenlijk al dat je een hele slechte badkamer en keuken tegen gaat komen.. Als deze er überhaupt in zitten. Een klushuis is vaak goedkoper in de aanschaf, maar houd dus rekening met meer kosten daarna.

Hoe zit het met de groepenkast?

En met een oud huis of een klushuis, doe je er ook verstandig aan eens in de meterkast te kijken. Hoe zit het met de groepenkast? Zijn deze allemaal goed geïnstalleerd en veilig? Als je twijfelt, dan is het handig om een expert van superflink.nl langs te laten komen voor een check. Zo weet je zeker dat alles veilig gebeurt. Mocht het vervangen moeten worden, dan is dit vrij gemakkelijk! Huur iemand in die je hierbij kan helpen. Het geeft een veilig gevoel.

Zoals je leest zijn er heel wat punten waarop je moet letten bij een nieuw huis. Helemaal als je een bouwval koopt en alles gaat (laten) opknappen! Laat vooral veel aan den inspectie over, maar het kan zeker geen kwaad om zelf alvast een oordeel te vellen over bepaalde zaken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies wat de stand van zaken is.

Nieuws

menu