Dagje winkelen in Groningen: dit zijn de beste locaties

pexels.com

Ben jij een echte winkelliefhebber? Dan is de stad Groningen zeker een aanrader voor een shopsessie. Groningen biedt namelijk genoeg mogelijkheden om eens flink te gaan shoppen. Het aanbod aan winkels is hier vrij divers, waardoor de kans groot is dat je wat leuks vindt. Benieuwd waar in de stad je moet zijn voor de leukste winkels? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Wij zetten de beste locaties van Groningen om te winkelen voor je op een rij in dit artikel!

Grote Markt

Een van de populairste locaties om te gaan winkelen is op de Grote Markt. Hier staat ook de beroemde Martinitoren. Dit is hét centrum van Groningen en hier zijn veel leuke winkels te vinden. Zowel op het plein zelf als rondom het plein zijn veel verschillende winkels te vinden. Van kleine boetiekjes tot ketens van grotere merken, hier kom je het allemaal tegen. Naast leuke winkels vind je op de Grote Markt ook veel gezellige cafés en restaurants.

Vismarkt en Herestraat

Waar je ook terecht kunt voor een heerlijke shopsessie, is bij de Vismarkt en Herestraat. Dit is gelegen vlakbij de Grote Markt in het centrum van Groningen. Op deze locatie kun je terecht voor veel grote winkelketens. Ook vind je hier wat meer exclusieve boetieks. In ieder geval is het zeker de moeite waard om hier even wat winkels in te gaan. Wie weet zit er wel wat leuks voor je bij!

De Kromme Elleboog

Als je in Groningen gaat winkelen, is ook de locatie de Kromme Elleboog het bezoeken waard. Dit gebied bestaat uit twee kleine straatjes: de Kleine en de Grote Kromme Elleboog. In deze straten vind je exclusievere winkels en restaurants. Als je dus op zoek bent naar toffe exclusieve winkels, dan is deze locatie zeker een aanrader.

Folkingestraat

Ook deze straat is op loopafstand van de populaire Grote Markt: de Folkingestraat. Deze straat is ook zeker een bezoek waard als je van winkelen houdt. Het winkelaanbod is hier vrij divers. Zo vind je hier lifestylewinkels en leuke boetiekjes. Bovendien zijn hier ook gezellige eet- en drinkgelegenheden, waar je prima even een pauze kunt houden tussen het winkelen door.

Markten

Wat ook leuk is, is om de markten van de stad Groningen te bezoeken. In het centrum van Groningen, bijvoorbeeld op de Grote Markt of de Vismarkt is vaak een markt te vinden. Het is zeker een aanrader om hier even langs te gaan, want het is hier altijd druk en gezellig. Op deze markt kun je echter vooral terecht voor vers eten.

Bovenstaande locaties zijn zeker de moeite waard om te bezoeken als je een echte winkelliefhebber bent. In Groningen is het aanbod aan winkels groot, waardoor de kans groot is dat je slaagt. Reserveer wel even van tevoren een parkeerplek bij Parkeren Groningen om te voorkomen dat je oneindig lang bezig bent met het zoeken naar een parkeerplek. In het centrum van Groningen kan het namelijk enorm druk zijn, waardoor de kans niet groot is dat je ter plekke een parkeerplek vindt.

Nieuws

menu