Aangeboden door: Betuwebomen.nl

De meest populaire leibomen in 2021

Archief Betuwebomen.nl

De populariteit van leibomen in Nederland wordt steeds groter. Dit jaar alleen al was er stijging van 34% van mensen die naar leibomen zoeken. Wellicht zit u ook te twijfelen of u een leiboom wilt, maar weet u nog niet precies wat een leiboom is en welke soorten er zijn. In dit artikel vertellen we u dit. Wellicht heeft u dan binnen een bepaalde periode uw eigen leiboom. Wat de voordelen hiervan zijn? Dit vertellen we u snel.

Wat zijn leibomen

Om uit te leggen wat leibomen zijn, willen we eerst even een fabeltje ontkrachten. Vele mensen denken, ook mensen die al een leiboom in hun tuin hebben, dat boomkwekers deze bomen op deze manier laten groeien. Dit is echter niet waar! Leibomen zijn in eerste instantie gewone bomen, alleen deze worden later nog bewerkt. Wat wij namelijk doen is als volgt: We pakken even een random boom, zeg even een ‘steeneik’. De eerste stap die we doen is, we zagen deze boom dan af op ongeveer 2 meter. Daarna pakken we een paar goede voorname takken en deze geleiden we in het leirek en maken deze voorzichtig vast. We zorgen er daarna voor dat de groei van de boom vooral in deze takken gaat zitten. De stamhoogte van een leiboom wordt in hoogte namelijk niet groter dan 2 /2,5 meter. De totale hoogte verschilt tussen 3 en 4 meter.

Misschien begrijpt u nu ook wel dat echt niet iedere boom geschikt is om ’leiboom’ te zijn. De boom moet al best gegroeid zijn en moet ook een paar voorname takken hebben. Daarom ligt de prijs van leibomen ook vaak wat hoger dan die van de ’normale’ boom. In het plaatje hieronder laten we u de steeneik leiboom zien, zodat u snapt waar we het over hebben.

Verschillende leibomen

We hebben het hier specifiek gehad over de steeneik leiboom, maar logischerwijs zijn er nog veel meer leibomen. In principe kan van vele soorten bomen een leiboom gemaakt worden. Om het voor u niet te ingewikkeld te maken, beschrijven we de categorieën waarin leibomen voorkomen.

1. Groenblijvende leibomen: De groenblijvende soorten komen vaak uit mediterraan gebied en verliezen hun blad niet in de winter. Dit is ontzettend handig, want dan heeft u constant privacy.

2. Bladhoudende leibomen: De bladhoudende soorten zijn ook erg praktisch. Deze behouden (deels) hun blad, dus zorgen voor privacy, maar hebben ook nog is een mooie herfstkleur.

3. Bladverliezende leibomen: Deze soorten zijn vaak het beste bestand tegen harde weeromstandigheden, maar verliezen wel hun blad. Dit ten koste van de privacy in de winter natuurlijk.

4. Leifruitbomen: Deze soorten zijn niet alleen leibomen, maar ook fruitbomen! Hierbij heeft u dus een handige privacy generator en een leuke sierlijke fruitboom. Een win-win situatie.

Hopelijk weet u nu iets meer over leibomen en de verschillende soorten. Goed nieuws, bij Betuwebomen .nl kunt u al deze leibomen kopen.

Nieuws

menu