Aangeboden door: coatingvloer.nl

De populairste vloeren in het Noorden

Eigen foto

Als je een vloer moet kiezen, dan is het belangrijk dat je goed nadenkt voordat je een beslissing maakt. Er zijn namelijk een hoop vloeren om uit te kiezen en iedere vloer heeft weer zijn eigen voordelen. Wat zijn nu de populairste vloeren in de regio en wat maakt deze vloeren zo populair?

Laten we beginnen met de gietvloer . Dit type vloer is onwijs populair en relatief nieuw. Beton cire is nog een zeer populaire vloer, maar dit type vloer bestaat al ontzettend lang. Hieronder lees je meer over deze twee vloeren die onwijs populair zijn, zowel in het Noorden als in de rest van het land.

De voordelen van de gietvloer

De gietvloer is gemaakt van een soort kunststof. Deze vloer wordt als het ware gegoten, zoals de naam je ook al doet vermoeden. De vloer wordt in verschillende lagen aangebracht en moet tussendoor steeds drogen. Je hebt met de gietvloer de mogelijkheid om bepaalde patronen of zelfs afbeeldingen in de vloer te verwerken. Daarnaast is de gietvloer in daadwerkelijk iedere kleur verkrijgbaar. Je hebt dus ontzettend veel invloed op de uitstraling van de vloer. Mocht je een unieke vloer willen, dan is de gietvloer uitermate geschikt. Omdat deze vloer naadloos is, is de vloer eenvoudig schoon te maken en erg hygiënisch.

Mocht de gietvloer beschadigd raken, dan is er eenvoudig een laag vloercoating op de vloer aan te brengen. Zo ziet de vloer er weer als nieuw uit. Dat hoeft overigens niet snel te gebeuren, de vloer blijft er jarenlang mooi uitzien. De gietvloer heeft verder relatief weinig onderhoud nodig en is dus een zeer makkelijke vloer.

De voordelen van beton cire

Beton cire is nog een naadloze vloer, alleen wordt beton cire gestuct en niet gegoten. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillen tussen de gietvloer en de vloer van beton cire. Beton cire heeft vaak een meer natuurlijke uitstraling. Wat kleuropties betreft, heb je met beton cire minder keuze. Dat neemt niet weg dat ook beton cire in veel verschillende kleuren te verkrijgen is. Beton cire is erg slijtvast en heeft dan ook een zeer lange levensduur.

Naadloze vloeren zijn een goede keuze

Gietvloeren en vloeren van beton cire zijn naadloze vloeren. Het voordeel hiervan is dat de vloeren eenvoudiger zijn schoon te maken. Dat is ook weer goed voor de hygiëne in huis. Als je allergieën hebt, zijn deze vloeren een zeer goede keuze.

Zowel de gietvloer als de vloer van beton cire is zeer populair. Mocht je twijfelen welke vloer het best bij jou past, dan is het aan te raden om je goed in de mogelijkheden te verdiepen. Het is namelijk belangrijk dat de vloer goed aansluit op jouw persoonlijke wensen. De gietvloer en de vloer van beton cire kennen een aantal overeenkomsten, maar ook verschillen.

Nieuws

menu