De voordelen van linkbuilden

pexels

Online vindbaar zijn door potentiële klanten is van onwijs belang voor elk bedrijf. Je wil daarom dat jouw bedrijf wordt gepresenteerd door een goede en gebruiksvriendelijke website die bovendien hoog in Google te vinden is. Een belangrijke factor die hier aan bijdraagt, is het gebruik maken van linkbuilding. Dit is een SEO strategie die ervoor zorgt dat jouw website stijgt in waarde.

Wat houdt linkbuilding dan in?

Bij linkbuilding wordt er gebruik gemaakt van backlinks om de waarde van jouw website te verhogen . Backlinks zijn links naar jouw website die op andere sites staan weergegeven. Deze staan dan bijvoorbeeld verwerkt in een mooi geschreven artikel die aansluit bij de inhoud van jouw website. De link die in dit artikel staat, wordt door Google als het ware gezien als een aanbeveling. Wanneer een betrouwbare en kwalitatieve website jouw link plaatst dan gelooft Google dat jouw website ook betrouwbaar en kwalitatief is. Dit zorgt ervoor dat Google jouw website hoger in de zoekmachine zal weergeven. Het liefst wil je dat er zoveel mogelijk backlinks op andere websites staan die naar jouw website refereren. Dit vergroot de waarde van je site namelijk alleen maar meer. Hoe meer ‘aanbevelingen’ des te beter.

Wat je beter niet kan doen met linkbuilding

“Hoe meer aanbevelingen des te beter’’ gaat echter niet altijd op. Er zijn bedrijven die proberen om zoveel mogelijk backlinks te plaatsen zonder te kijken naar de kwaliteit van de sites waar ze deze links op plaatsen. Tegenwoordig draait het niet meer om kwantiteit, maar om kwaliteit.

Toch zijn er mensen die de fout maken om backlink pakketten af te nemen. Mensen weten dat hoe meer backlinks je plaatst, hoe beter de resultaten zullen zijn. Maar daarbij verliezen ze de kwaliteit uit het oog. Wanneer je alleen gaat voor zoveel mogelijk links door deze pakketten af te nemen, pakt dat over het algemeen slecht uit.

Het is namelijk van groot belang dat de websites met backlinks relevant zijn. Als dit niet het geval is, zal je strategie averechts werken. Wanneer Google besluit dat de relevantie te laag is, zal dat ervoor zorgen dat jouw website ver naar beneden zakt in de zoekresultaten die gebruikers te zien krijgen. Dit kan makkelijk maanden duren om weer bovenop te komen.

Zorg er dus voor dat je de juiste linkbuildingstrategie gebruikt. Om er zeker van te zijn dat je goede resultaten behaalt, is het raadzaam om het linkbuilden uit te besteden. Webton heeft al jaren ervaring in linkbuilding en we weten in korte tijd veel kwalitatieve backlinks te bouwen. Daarnaast zijn we als beste bureau in Nederland beoordeeld. Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen om ervoor te zorgen dat jouw website de best mogelijke resultaten behaalt.

Voordelen van linkbuilden

Goede backlinks hebben meerdere voordelen . Op de eerste plaats natuurlijk het feit dat een goede linkbuildinstrategie ervoor zorgt dat jouw website hoog wordt weergegeven in Google. Wanneer Google signaleert dat veel goede sites jouw website aanbevelen door middel van backlinks zal Google jouw site dus ook als goed beschouwen en hoger in de zoekresultaten plaatsen. Daarnaast kunnen de links op de websites mensen doorverwijzen naar jouw site, waardoor jij extra bezoekers krijgt. Goede backlinks die relevant zijn, hebben hierbij nog een voordeel. De bezoekers die via relevante links worden doorverwezen naar jouw site hebben blijkbaar al een doel of interesse in jouw diensten of producten. Dit vergroot dus de kans dat zij daadwerkelijk een klant worden. Op deze manier zorgen backlinks dus ook voor meer omzet.