Deze verzekeringen kun je overwegen als startende ondernemer

Foto: pexels.com
Aansprakelijkheidsverzekering zzp
Een aansprakelijkheidsverzekering zzp biedt bescherming tegen financiële gevolgen als gevolg van claims die betrekking hebben op schade. Deze verzekering biedt dekking voor situaties, waarin je als zzp’er bij een ander schade veroorzaakt. Bijvoorbeeld schade aan spullen, maar ook letselschade valt onder de dekking. Huur je als ondernemer wel eens materieel dan is schade daaraan eveneens verzekerd. De aansprakelijkheidsverzekering zzp voorziet overigens niet in vergoeding van schade die je aan je eigen spullen hebt veroorzaakt.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is te overwegen om financiële gevolgen van beroepsfouten af te dekken. Een voorbeeld van een beroepsfout is als je als adviseur een foutief advies geeft, waardoor er schade ontstaat. In dat geval bestaat de schade bijvoorbeeld uit verlies van vermogen met een claim als gevolg. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is onder meer geschikt als je een bedrijf hebt op juridisch gebied of op administratief vlak. Het gaat hierbij overigens niet om accountants, advocaten en notarissen, maar bijvoorbeeld wel om een administratiekantoor, boekhouder of adviseur.
Bedrijfsrechtbijstandsverzekering
Een bedrijfsrechtbijstandsverzekering is eveneens te overwegen en biedt uitkomst als je als ondernemer juridische hulp nodig hebt. Denk maar een debiteur die niet wil betalen of aan onenigheid met een opdrachtgever. Er zijn allerlei situaties te bedenken, waarin juridische hulp nodig is. Bijvoorbeeld ook als je als ondernemer in conflict komt met de overheid of met leveranciers. Een bedrijfsrechtbijstandsverzekering voor ondernemers biedt zekerheid omtrent juridische bijstand als er sprake is van een geschil. Het komt regelmatig voor dat opdrachtgevers niet betalen. Deze verzekering voorziet dan in het bijstaan in incassogeschillen. Zo ook als er sprake is van een conflict met de overheid, bijvoorbeeld met betrekking tot de toepassing van veiligheidsmaatregelen.
Bedrijfsautoverzekering
Heb je als ondernemer een bedrijfsauto dan ben je verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Naast het verplichte karakter van de WA verzekering kan je overwegen om een uitgebreidere bedrijfsautoverzekering te nemen. Een zakelijke autoverzekering is bijvoorbeeld naast WA uit te breiden met een beperkt casco dekking of casco dekking. Je bent dan niet alleen als ondernemer verzekerd tegen schade aan anderen, maar ook voor schade aan je eigen bedrijfswagen. Bij beperkt casco en casco is er sprake van een dekking voor inbraak en diefstal, maar ook voor ruitschade of schade door storm, hagel of brand. Bij een casco dekking is schade aan je auto door vandalisme of door een aanrijding eveneens verzekerd.
CAR verzekering
Een CAR verzekering is voor ondernemers in de constructie een te overwegen verzekering. Deze verzekering voorziet in het verzekeren van werk tegen schade. De CAR verzekering biedt uitkomst, omdat een gebouwverzekering of aansprakelijkheidsverzekering niet in alle situaties dekking biedt. Verkeerd werken leidt mogelijk tot schade en dan zijn deze andere verzekeringen niet van toepassing, maar de CAR verzekering wel. Het gaat namelijk om uitvoeringsfouten die mogelijk tot grote financiële gevolgen leiden. De CAR verzekering biedt dekking voor schade aan spullen van opdrachtgevers, maar ook voor schade aan het werk zelf net als aan gebouwen. Zo zijn hulpmaterialen die voor de uitvoering van werkzaamheden nodig zijn eveneens verzekerd tegen schade. Bijvoorbeeld als gevolg van diefstal.