Aangeboden door: raamdecoratievantuiss.nl

Dit is waarom raamdecoratie de sfeer in je huis bepaalt

Foto: unsplash.com

Een huis met mooie grote raampartijen is een absolute weelde. Natuurlijk ga je het glas niet helemaal blinderen want daglicht maakt je woning ruim en fris. Aan de andere kant is het wel fijn dat je zonlicht een beetje kunt dimmen op warme zomerdagen en dat je nieuwsgierige blikken belet om naar binnen te gluren. Het is dus verstandig om raamdecoratie als shutters, gordijnen, jaloezieën of vitrages te nemen die iets toevoegen aan je interieur en tegelijkertijd praktisch in het gebruik zijn. Tuiss Jaloezieën & Gordijnen heeft een enorme keuze in raamdecoratie voor elke smaak. Modern, strak, romantisch, bourgondisch, retro, vintage… Er zijn altijd passende jaloezieën en gordijnen die de rest van je interieur net iets extra’s geven. Hoe jij de juiste raamdecoratie kiest leggen we je uit in deze blog.

Zorg dat het past

En dan hebben we het niet over de kleur of het materiaal, maar over de maten. Niets staat zo slordig als te kleine jaloezieën of te korte gordijnen. Ook te groot en te lang is geen gezicht. Om jaloezieën en gordijn perfect te laten passen is het belangrijk om de maten zorgvuldig op te nemen. Kijk op de website van de webshop hoe je moet meten en neem als je twijfelt contact met ze op. Of neem het zekere voor het onzekere en laat het inmeten door een professional.

Jaloezieën om jaloers van te worden

Jaloezieën zijn er in veel verschillende breedtes, materialen en kleuren. Voor een strakke look kun je kiezen voor smalle reepjes en aluminium. Wil je meer een exotische look? Dan passen brede planken van hout of robuuste shutters in white wash waarschijnlijk beter. Het is echt de moeite waard om te investeren in goede jaloezieën, ze blijven lang mooi hangen en stralen klasse uit. Jaloezieën staan overigens niet alleen goed in de woonkamer en slaapkamers. Ook in bijvoorbeeld de douche en keuken kunnen ze heel goed. Let wel even op dat je dan jaloezieën neemt die tegen vocht kunnen.

Gordijnen geven sfeer en warmte

Mooie gordijnen tot aan de eikenhouten vloer die licht opbollen door een zomerbriesje. Zie je het al voor je? Ook in gordijnen is enorm veel keuze. Overgordijnen die het licht helemaal buiten houden, half doorschijnende inbetweens die eigenlijk tussen overgordijnen en vitrages in zitten en volledige doorschijnende vitrages. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Het is allang niet meer zo dat gordijnen altijd boven aan een rails of roede vastzitten en dat je ze alleen maar open en dicht kunt schuiven. Ook qua vorm is er nogal wat variatie. Denk aan rolgordijnen, plisségordijnen, paneelgordijnen, vouwgordijnen en dus overgordijnen, inbetweens en vitrages.

Speelse plisségordijn

Met plisségordijn voor je raam speel je met licht. Je kunt ze voor het hele raam hangen, van boven een klein beetje laten zakken of van onderen een stukje optrekken. Of je laat ze van boven zakken en trekt ze van onder op zodat ze alleen het midden van het raam bedekken.

Prominente paneelgordijn

Vooral als je hele grote ramen of openslaande deuren hebt zijn paneelgordijnen een stijlvolle optie. De naam zegt het al, de grote panelen schuiven over elkaar heen in een of meerdere lagen. Het geeft een bijzonder effect als je met verschillende designs of materialen speelt die over elkaar heen schuiven of naast elkaar hangen. Zo wordt het een waar kunstwerk!

Nieuws

menu