Dit moet je weten over kortingscodes

Pexels.com

Pexels.com Foto: ARTEM BELIAIKIN

Promotiecodes, die ook wel kortingscodes genoemd worden, worden de afgelopen jaren steeds populairder, met name nu we alleen maar meer online shoppen. Dit zijn alfanumerieke reeksen die online winkels aanbieden om aankopen op hun website aan te moedigen en worden doorgaans geassocieerd met een overkoepelende promotionele marketingstrategie. De korting die aan een actiecode is gekoppeld, kan van toepassing zijn op afzonderlijke producten of op een hele bestelling. In dit artikel informeren we je meer over kortingscodes.

Hoe werken promotiecodes?


Bij Tripplo en soortgelijke sites kun je kortingscodes vinden die je kunt gebruiken bij diverse webshops. De korting kan een percentage zijn of een bepaald bedrag in euro’s. Promocodes bieden klanten in sommige gevallen ook gratis verzending of cadeauverpakking. Deze marketingstrategie geeft klanten in wezen nog een extra reden om je producten te kopen. Volgens experts bestaat een actiecode, ook wel couponcode of kortingscode genoemd, uit een combinatie van cijfers en letters. Het wordt gebruikt voor specifieke doeleinden, zoals een marketingcampagne voor de feestdagen.

Waarom werken kortingscodes?

Wanneer een winkel promotiecodes uitgeeft, geven ze klanten een prikkel om te kopen, wat zowel de klant als het bedrijf ten goede komt. Klanten krijgen de producten die ze willen voor een lagere prijs, en de e-commerce winkel genereert inkomsten. Een van de handigste dingen van promotiecodes is dat ze goed werken bij zowel nieuwe als terugkerende klanten. Deze prikkels hebben zelfs een directe impact op de algehele winkelervaring , blijkt uit onderzoek van het Centre for Neuroeconomics Studies aan de Claremont Graduate University.

Het krijgen van een coupon, hoe moeilijk het ook is te geloven, blijkt fysiek leuker te zijn dan het krijgen van een geschenk, zo bleek uit dit onderzoek. De studie toonde daarnaast aan dat mensen die promotiecodes ontvingen, verhoogde niveaus van oxytocine hadden, een hormoon dat gevoelens van geluk creëert. Met die zeer fysieke reactie in de hoofden van de potentiële klanten, is het een slim idee voor ondernemers om te experimenteren met het opnemen van promotiecodes.

Hoe kun je promotiecodes gebruiken?

Wanneer een klant een promotiecode invoert tijdens het afrekenproces, bevestigt de winkel dat aan alle voorwaarden van de promotie is voldaan voordat deze wordt gevalideerd. Als de promotiecode bijvoorbeeld 20 procent korting biedt op winkelwagentjes van 200 euro of meer, werkt de code niet als de minimumdrempel niet is bereikt. Deze vereisten gelden niet altijd, dit hangt echt van de webshop en de marketingcampagne af. Voordat je probeert om een kortingscode toe te passen bij het kopen van producten online moet je dus de voorwaarden checken zodat je zeker weet dat je hieraan voldoet.

Kun je meerdere kortingscodes gebruiken?

Afhankelijk van de site kun je mogelijk meerdere promotiecodes invoeren, dit hangt opnieuw van de site en marketingcampagne af. In de meeste gevallen zul je desondanks in staat zijn om maar één kortingscode in te voeren. Hoewel de ondernemer beslist hoeveel codes een klant mag gebruiken, is het verstandig om als klant altijd te proberen om meerdere actiecodes in te voeren voordat je je bestelling plaatst.