Aangeboden door: kizi.nl

Dit zijn de 5 gevaarlijkste wegen van Groningen

Foto: pexels

Een goede autoverzekering is onmisbaar, wanneer je regelmatig op een van de vijf gevaarlijkste wegen in de provincie Groningen rijdt. Je wilt voorkomen dat schade bij een ongeluk niet gedekt is! Regelmatig over gevaarlijke wegen rijden kan een reden zijn om te kiezen voor een WA-verzekering met volledig casco. Hierbij wordt schade aan je eigen voertuig namelijk ook gedekt, als je de veroorzaker bent van een ongeluk.

Een website als Kizi toont dat een WA-verzekering met volledig casco aanzienlijk duurder is dan een WA-verzekering. Tip: let bij het afsluiten van een autoverzekering op Kizi ook op de mogelijkheden van een aanvullende verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een rechtsbijstandverzekering voor het verkeer. Bij eventuele conflicten over schade kun je in zo’n geval terugvallen op een advocaat.

Gevaarlijkste wegen rond de stad Groningen

Binnen de provincie Groningen bevinden de gevaarlijkste wegen zich rond de stad Groningen. Landelijke routes door de provincie zijn beduidend minder gevaarlijk. Opvallend, daar deze wegen lang niet altijd even breed zijn en bijvoorbeeld in veel gevallen geen straatverlichting hebben. De gevaarlijkste weg in de provincie is de N387. Deze weg loopt vanuit de stad Groningen richting Hoogezand. Ook de Korreweg behoort tot de gevaarlijkste stukjes weg in de provincie.

Andere gevaarlijke wegen door Groningen

De Korreweg is niet de enige gevaarlijke weg die dwars door Groningen loopt. Het geldt ook voor de Bornholmstraat en de Nassaustraat. Iets buiten het centrum behoort de Paterswoldseweg tot de vijf gevaarlijkste wegen van de provincie. De wegen zijn onoverzichtelijk, er wordt (te) hard gereden of de wegen, enzovoorts. Het blijkt uit een onderzoek wat gepubliceerd werd door EenVandaag. In het onderzoek werden de vijf gevaarlijkste wegen van alle Nederlandse provincies onderscheiden. Opvallend is dat ook voor de provincie Friesland geldt dat de gevaarlijkste wegen zich binnen de grote plaatsen bevinden.

Goede autoverzekering onmisbaar

Wanneer je regelmatig in de stad Groningen rijdt, is een goede autoverzekering onmisbaar. Niet alleen om goed gedekt te zijn bij een ongeluk op een van de gevaarlijkste wegen. Zeker ook vanwege het risico op schade als de auto geparkeerd staat. De kans dat iemand netjes een briefje achterlaat na het veroorzaken van bijvoorbeeld een kras is klein. Mede ook omdat lang niet iedereen dit direct in de gaten heeft. Denk bijvoorbeeld aan de rits van een jas, welke langs de auto krast. Het gebruik van een online tool maakt het vergelijken van verschillende autoverzekeringen heel eenvoudig.


Nieuws

menu