Dit zijn de baardtrends van 2021

pexels

De barbershops schieten als paddenstoelen uit de grond, en dat is niet voor niks. Het dragen van een baard is weer helemaal terug van weggeweest. Natuurlijk is de één gezegend met een vollere baard dan de ander, maar op dit gebied is gelukkig veel mogelijk! Lees in dit artikel welke baardtrends er in 2021 niet meer weg te denken zijn.

Ga voor stoppels

Vroeger werd het gezien als onverzorgd, maar tegenwoordig komt iedereen ermee weg: de stoppelbaard. Deze baardtrend is handig voor mannen die niet zoveel baardgroei hebben of voor mannen die in verband met hun werk geen hele lange baard kunnen dragen. Wil je graag een stoppelbaard? Dan kun je je doel al na één of twee dagen bereiken. Het is dan wel belangrijk om het bij te houden. Wanneer de juiste lengte van de stoppels hebt bereikt moet vervolgens iedere dag trimmen om het resultaat te behouden. Het beste is dan om een trimmer van bijvoorbeeld 3mm te gebruiken. Dit hangt natuurlijk af van hoe donker je stoppelbaard moet zijn.

De korte baard

Ga je graag een stapje verder dan alleen een stoppelbaard? Kies dan voor een korte baard. In dit geval is de baard niet langer dan 1 centimeter op de wangen en 1,5 centimeter op de kin. Wat mooi is aan deze baard is dat het netjes de contouren van het gezicht volgt. Mocht je gezegd zijn met een vierkante kaaklijn, dan raak je deze niet kwijt. Daarnaast is dit een prettige optie, omdat je er relatief weinig werk aan hebt. Het resultaat voor deze baard ligt tussen de 3 en 4 weken. Je moet dus wel even geduld hebben.

De lange en volle baard

De lange en volle baard is voor de echte baarddragers onder ons. Je moet hier dan ook wel even geduld voor hebben. Het ligt er natuurlijk aan hoe lang en hoe voel je je baard wil dragen, maar met een paar maanden voordat het gewenste resultaat bereikt is moet je wel rekening houden. Daar komt bij dat deze baardtrend veel verzorging nodig heeft; net als lang haar heeft een lange baard ook veel aandacht nodig. Regelmatig knippen en trimmen en goede scheerproducten zijn hier voorbeelden van. Gelukkig kun je dan terecht bij de barbershop. Wil je je baard in de tussentijd zelf verzorgen? Dan kunnen de producten van australian-bodycare.nl uitkomst bieden. Het vergt wat tijd en energie, maar met deze baard val jij zeker goed in de smaak!

Niet vergeten: de snor

Het is dan wel geen baard, maar het is een belangrijk onderdeel van de gezichtsbeharing van de man: de snor. In 2021 is het dragen van een snor hartstikke hip. Hierin kun je een keuze maken; of alleen een snor of je combineert hem met de korte baard of met stoppels. Wanneer je nooit een snor hebt gehad zul je er even aan moeten wennen, maar veel mannen kunnen een snor goed hebben. Hier is geduld ook weer een schone zaak; een goede snor heb je ongeveer na zo’n halfjaar. Daarnaast vergt een snor ook de nodige aandacht. Niet alle haren groeien even snel, dus je zult af en toe met een kammetje en schaar in de weer moeten om de snor mooi gelijk te houden. Succes!

Nieuws

menu