Aangeboden door: Ubari.nl

Drie tips voor een goede start als ondernemer

Foto: Pixabay

Wie voor zichzelf begint, moet behoorlijk wat regelen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast krijg je nog met allerlei andere zaken te maken. Zie je door de bomen het bos niet meer of ben je bang om iets te vergeten? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 tips voor een goede start als ondernemer op een rijtje.

1. Open een zakelijke rekening

Het openen van een zakelijke rekening is niet verplicht. Toch raden wij je aan zo’n rekening te openen als je voor jezelf begint. Hiermee houd je zakelijk geld en privégeld namelijk van elkaar gescheiden. Daarnaast draagt een zakelijke rekening bij aan een professionele uitstraling. Deze rekening staat immers op naam van jouw bedrijf. Wie een zakelijke rekening wil openen, hoeft hier de deur niet meer voor uit. Online kun je namelijk snel zakelijke rekening openen . Zoek je nog een geschikte partij om een zakelijke rekening te openen? Neem dan eens een kijkje op Ubari.nl .

2. Gebruik een boekhoudprogramma

Als zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de boekhouding van jouw bedrijf. Heb je hier geen kaas van gegeten? Maak dan gebruik van een boekhoudprogramma. Zelfs mensen die geen ervaring hebben met boekhouden kunnen zelf hun administratie bijhouden dankzij zo’n programma. Uiteraard wil je alleen het beste boekhoudprogramma aanschaffen. Ga daarom nooit over één nacht ijs, maar neem hier de tijd voor. Vergelijk vooral ook verschillende programma’s met elkaar. Op deze manier vind je ongetwijfeld het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf.

3. Sluit de juiste verzekeringen af

Heb je een zakelijke rekening geopend en een boekhoudprogramma aangeschaft? Dan ben je er nog niet. Nee, want je doet er namelijk ook goed aan om jezelf te verzekeren. In loondienst was je hier zelf niet verantwoordelijk voor, maar dit is wel het geval als je op eigen benen staat. Sluit in ieder geval een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Hiermee verzeker jij je van inkomen als je niet meer kunt werken als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is ook het overwegen waard, evenals een rechtsbijstandverzekering.

Nieuws

menu