Aangeboden door: folderbode.nl

Duurzaam eten voorkomt voedselverspilling

Foto: unsplash.com

We gooien met z’n allen nog steeds veel te veel voedsel weg in Nederland. Dat is hartstikke zonde voor je portemonnee en voor het milieu. Door verstandig je boodschappen te doen en te combineren met restjes voorkom je veel voedselverspilling en bespaar jij dus geld. We helpen je graag met wat goede tips.

Efficiënt boodschappen doen

We kunnen er niet omheen. Minstens één keer per week moeten we naar de winkel om de wekelijkse boodschappen in te slaan. Vul jij je kar met wat je lekker vindt of kijk je bewust wat je echt nodig hebt. Check eerst je koelkast, vriezer en voorraadkast voordat je naar de winkel vertrekt. Staat er nog een pak vla in de koelkast dat eerst op moet of heb je nog wat aardappeltjes over van gisteravond? Dan kun je met efficiënt inkopen al snel een lekkere makkelijke en gezonde maaltijd op tafel zetten. Om meer inspiratie op te doen voor op tafel kan je bij je lokale boerderijen kijken naar het actuele aanbod in groenten en fruit. Daarnaast is het handig om in je koelkast een apart plaatsje voor aangebroken verpakkingen en restjes. Zo kun je snel zien wat je nog in voorraad hebt.

Boodschappenlijstje voorkomt impulsaankopen

Het is bewezen dat wanneer je winkelt met een boodschappenlijstje je minder makkelijk in de verleiding komt om impulsaankopen te doen. Maak dus thuis een lijstje van de boodschappen die je nodig hebt en hou je hieraan. Wanneer je weet dat je 500 gram boontjes nodig hebt, schrijf dat dan ook zo op je lijstje. Dat voorkomt dat je veel te veel inkoopt wat je later wellicht moet weggooien. Let tijdens het boodschappen doen ook op de uiterste houdbaarheidsdatum. Artikelen die vlakbij deze datum zitten worden daarom vaak goedkoper verkocht. Ga je het dezelfde avond eten dan kun je dus prima profiteren van deze aanbieding. In de Lidl folder vind je ook een pagina over het tegengaan van voedselverspilling.

To Good to Go app

Ken jij de ‘to good to go’ app al? Met deze app kun je een ‘magic box’ kopen waarin overgebleven groente en fruit zit voor slechts een derde van de prijs. Het is een verrassing wat er precies in je box zit maar alle groenten en fruit zijn natuurlijk nog ‘ to good to go ’. Je kunt de app gratis downloaden in de playstore en zo meehelpen om heerlijke producten die aan het einde van de dag zijn overgebleven te redden van de vuilnisbak. Prima producten voor een magisch lage prijs. Zo bespaar jij zelf geld en help je ook nog eens het milieu.

Nieuws

menu