Aangeboden door: directlampen.nl

Duurzame LED verlichting steeds populairder

Foto: pixabay

Duurzame LED verlichting wordt steeds populairder. Logisch natuurlijk want aan het gebruik van LED lampen als verlichting zitten een paar flinke voordelen verbonden. Daarnaast is er een aantal jaar geleden ook een verbod gekomen op gloeilampen en worden we steeds milieu bewuster. Langzaam maar zeker stappen we dus steeds vaker over op duurzame artikelen waaronder natuurlijk ook verlichting valt. Voordat je deze stap wilt zetten, kan best zijn dat je nog met een hoop vragen zit over LED verlichting en het gebruik hiervan. Wij gaan je daarom in dit blog precies uitleggen waarom duurzame LED verlichting steeds populairder wordt.

Het grootste voordeel van LED verlichting

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen. Het grootste voordeel van LED verlichting merk je op lange termijn in je portemonnee. Een LED lamp kan wel tot 10 keer langer meegaan dan een gloeilamp en 3 keer langer dan een spaarlamp. Een gloeilamp kon tot wel 65 watt aan energie verbruiken. Een LED lamp verbruikt tot maar 4 watt aan energie. Door voor LED verlichting te kiezen, ga je dus geld besparen op elektriciteitskosten. Dit ga je dan ook zeker merken aan de energierekening. Zeker in een tijd waarin energie alleen maar duurder lijkt te worden, is dit natuurlijk een groot voordeel.

Daarnaast is LED verlichting ook nog eens goed voor het milieu. Doordat je met LED verlichting maar zo’n 4 watt aan energie verbruikt, draag je ook nog eens flink bij aan een reducering in CO2. Energiezuinige lampen belasten het milieu dus veel minder, doordat ze tot 90% minder elektriciteit gebruiken.

LED verlichting als alternatief

In het verleden was LED verlichting alleen verkrijgbaar als fel, koud licht. Het werd gezien als uitermate sfeerloos en had meer weg van een industriële verlichting. Inmiddels is dat zeker niet meer het geval. Tegenwoordig kun je LED verlichting kopen in verschillende kleuren licht kopen en daarbij zijn er zelfs LED lampen op de markt die dimbaar zijn. Door deze keuze te maken kun je tegenwoordig dus op een eenvoudige manier zorgen voor warmte en sfeer in een woonruimte.

De term “warmte” moet je echter niet letterlijk nemen. In tegenstelling tot een gloeilamp van vroeger is LED verlichting een zeer veilige keuze. Waar gloeilampen zeer heet werden, is dat niet het geval bij LED verlichting. LED lampen worden nooit echt heet. Daarnaast komen er geen schadelijke stoffen vrij als de lamp stuk gaat zoals wel het geval is bij TL verlichting en spaarlampen.

De voordelen van LED verlichting op een rijtje

Om je een duidelijk beeld te geven van de voordelen van duurzame LED verlichting hebben we ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • LED verlichting verbruikt gemiddeld 10 keer zo weinig energie als andere verlichting
  • LED verlichting wordt niet heet in tegenstelling tot vele andere lampen
  • De levensduur van een LED lamp is ongeveer 50.000 branduren
  • LED verlichting heeft zo’n 92% meer rendement
  • LED verlichting doet het direct en heeft geen opwarmtijd

Al deze argumenten verklaren waarom duurzame LED verlichting steeds populairder wordt. De grootste uitdaging bij het uitzoeken van LED verlichting zal het maken van keuze voor de meest geschikte LED verlichting zijn. Deze verlichting is immers verkrijgbaar in een grote diversiteit aan soorten en maten. Om het je makkelijker te maken kun je eens een kijkje nemen op de website van Directlampen.nl . Hier vind je alle keuzemogelijkheden overzichtelijk op een rijtje.

Nieuws

menu