Aangeboden door: spoedtest.nl

Een dag in Den Haag: PCR testen, praktische tips en meer

Foto: pexels.com

Met de vakanties om de hoek hebben veel mensen hun reis naar een ver land geboekt. Gelukkig hoef je ons land niet uit om de toerist uit te hangen. Hier lees je onze tips over een dag in Den Haag, veilig reizen dankzij PCR testen in Den Haag en meer!

Een dag in Den Haag

Natuurlijk is het logisch dat iedereen zit te springen om op reis te gaan naar een warm en zonnig land. En alhoewel dat natuurlijk zijn charmes heeft, hoef je voor het leren over cultuur en geschiedenis niet ver te gaan. Ook als je gewoon lekker wilt genieten en op stap wilt is Den Haag wat voor jou. Naast dat het de stad is die ons kabinet huist, heeft het namelijk nog veel meer te bieden.

Den Haag, de regering en het Binnenhof

Den Haag is een stad in Nederland die bekend staat als de thuisbasis van de Nederlandse regering. Dat is best bijzonder. Nederland is daardoor namelijk de enige plek in het westen waarvan de regeringszetel niet in de hoofdstad ligt. Vroeger was Den Haag al een plek van politiek omdat het hof van de graaf van Holland hier lag. Later in de geschiedenis heeft de regering even in Amsterdam gezeten, waarna het weer terug ging naar hun oude vertrouwde plek in Den Haag. Dit werd gedaan om aan het volk te laten blijken dat er niks veranderd was in het stabiele en vertrouwde Nederland. Naast het Binnenhof heeft de stad natuurlijk nog veel meer te bieden, zoals je hieronder kan lezen.

Het Mauritshuis

Behalve politiek staat Den Haag natuurlijk om meer zaken bekend. In Den Haag vindt je bijvoorbeeld veel beroemde musea, waaronder het Mauritshuis. Het Mauritshuis is een bekende naam van een plek waar veel mensen helaas nog nooit zijn geweest. Hier vind je veel wereldberoemde kunstwerken van Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw. Misschien wel het meest bekende voorbeeld hiervan is „Het meisje met de parel” van Johannes Vermeer. Wist je trouwens dat de naam Mauritshuis afkomt van graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen, die het gebouw vroeger als huis gebruikte? Sinds 1822 is het in gebruik als museum, wat betekent dat het museum dit jaar al 200 jaar oud is!

Miniaturen in Madurodam

Naast het Mauritshuis is ook Madurodam het bezoeken waard. Zoals de meeste mensen waarschijnlijk al wel weten is Madurodam een miniatuurstad die ligt in Den Haag. De schaal waarop de stad en alle maquettes gemaakt zijn is 1 op 25. Al jaren trekt Madurodam duizenden bezoekers en dat is dan ook niet vreemd. In Madurodam vind je belangrijke monumenten en gebouwen uit verschillende Nederlandse steden terug. Hierbij kun je natuurlijk denken aan kastelen en paleizen maar ook aan het hoofdstation van Groningen en de Sassenpoort uit Zwolle. Kortom, in Madurodam kom je er pas achter hoe groot Nederland echt is! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Den Haag alleen musea en cultuur te bieden heeft. Een andere bekende hotspot is namelijk Scheveningen.

Stranden in Scheveningen

Scheveningen is een populaire bestemming voor zowel toeristen als inwoners. Dit komt doordat Scheveningen met zijn stranden verfrissing biedt als het in de binnenstad lastig wordt om je hoofd koel te houden. Op een mooie zomerdag is het dus erg aan te raden om hier op tijd heen te gaan. Wist je trouwens dat Scheveningen opgedeeld kan worden in vier verschillende stranden? Dit zijn het Zwarte Pad, de Noordboulevard, het Strand voor het Kurhaus en de Pier en tenslotte de Middenboulevard. Rondom de boulevard worden altijd de meeste mensen verwacht. Als je op zoek bent naar een rustiger plekje kun je deze daarom beter vermijden!

PCR test in Den Haag

Tenslotte is het nog erg belangrijk om te vermelden dat waar je deze zomer ook heen wilt, het verstandig is om nog voorzichtig te zijn met je plannen. Alhoewel alles inmiddels weer mogelijk is, hoeft dit natuurlijk geen garantie te zijn voor de toekomst. Om zeker van je zaak te zijn is het daarom goed om te weten dat je voor een PCR test Den Haag online snel een afspraak kunt maken. Zo kan niet alleen jij maar ook iedereen in je omgeving veilig genieten van al het moois dat Den Haag heeft te bieden!

Nieuws

menu