Aangeboden door: marktlink.com

Een nieuw bedrijf kopen voor 2022

Foto: pexels

Wil je een nieuw bedrijf kopen voor 2020? Koop je een bedrijf, dan is dit vaak een vrij lastig en tijdrovend proces. Zo zijn er diverse punten waar je niet dagelijks mee te maken zal hebben en moet je met verschillende punten rekening houden.

Zo mag je zeker niet vergeten de bedrijfswaarde te checken. In dit artikel voorzien wij je van enkele tips bij het kopen van een nieuw bedrijf. Lees snel verder voor meer informatie en neem onze tips in acht bij de aankoop van het bedrijf dat je voor ogen hebt.

Koop een op zichzelf staand merk

Koop een nieuw bedrijf en kies hierbij voor een op zichzelf staand bedrijf. Soms is het zo dat ondernemingen enkel succesvol zijn omdat de eigenaar een goede naam hiervoor heeft opgebouwd. Alle klanten kennen de oprichter en hebben vertrouwen in hem/haar, waardoor ze producten afnemen. Als de eigenaar vertrekt, kan het zo zijn dat zijn/haar klanten mee zullen gaan. Kies daarom voor een op zichzelf staand merk waarbij klanten op de naam van het bedrijf afkomen.

Bekijk wat de toekomst het bedrijf te bieden heeft

Bekijk ook goed wat de toekomst te bieden heeft voor het bedrijf. Misschien was het een heel succesvol bedrijf, maar zal dit over een tijdje niet meer zo zijn. Bekijk hoe de cijfers de afgelopen jaren waren en wat de mogelijkheden voor het bedrijf zijn in de toekomst. Je wilt natuurlijk wel blijven groeien met het bedrijf en niet ineens verlies gaan lijden. Doe hier goed onderzoek naar voordat je besluit een bedrijf te kopen.

Zet alles duidelijk op papier

Zorg er ook altijd voor dat alles goed op papier staat en maak hier een goede planning voor. Leg vast wanneer het boekenonderzoek klaar dient te zijn, wanneer de laatste handtekening gezet wordt, enzovoort. Met een goede planning voorkom je dat je vastloopt in allerlei details. Ook is het zeer aan te raden om alle gemaakte afspraken zwart op wit te hebben staan, zodat alles voor beide partijen duidelijk is.

Zet de juiste specialisten in

De laatste en belangrijkste tip: een bedrijfsovername kun je eigenlijk niet alleen doen, daar een overname diverse strategische, juridische, financiële en persoonlijke aspecten bevat. Schakel daarom de hulp in van specialisten, zoals overname adviseurs, een accountant en een jurist. Zo weet je zeker dat de aankoop van een nieuw bedrijf in goede banen zal verlopen en alles volgens de juiste procedures gebeurt.

Nieuws

menu