Aangeboden door: financieringsgilde.nl

Een zakelijke hypotheek aanvragen, hoe zit dat?

Foto: pexels

Stel, je bezit momenteel een bedrijfspand en je wilt deze verbouwen. Of je hebt nog geen bedrijfspand maar je hebt interesse om er een te kopen. Dan is de kans aanwezig dat je een zakelijke hypotheek nodig hebt. Wanneer je een zakelijke hypotheek wilt afsluiten dan zul je aan een aantal criteria moeten voldoen. Je moet je vaak verdiepen in verschillende mogelijkheden en je moet inzage kunnen geven in de financiële situatie van je bedrijf.

Is het gunstig om een zakelijke hypotheek af te sluiten?

Een zakelijke hypotheek afsluiten, is het nog wel gunstig? Een zakelijke hypotheek afsluiten is in de meeste gevallen gunstig. Je realiseert hiermee immers een financiering voor je bedrijfspand waardoor je de aanschaf kunt versnellen dan wanneer je dit met eigen vermogen moet doen. Een zakelijke hypotheek is vooral gunstig wanneer je financieel een goed lopend bedrijf hebt.

Altijd een grote stap

Dit neemt echter niet weg dat hoe goed lopend je bedrijf ook is, een zakelijke hypotheek is in alle gevallen een grote stap. Sommige bedrijven zijn op een zolderkamer begonnen, en maakten vervolgens de stap richting een eigen bedrijfspand. Zeker voor jonge en startende ondernemers brengt dit een groot aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Echter, een bedrijfshypotheek aanvragen hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, tegenwoordig kan dit zelfs online.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je aan het begin staat van een nieuwe fase, dan begint dat uiteraard met een plan. Misschien heb je jouw ogen al laten vallen op een bepaald pand.

Zorg ervoor dat je alle plannen concreet op papier zet. Welke risico’s moet je incalculeren? Wat zijn de valkuilen? Hoe verdien je deze aanzienlijke investering terug? Wanneer je een concreet plan kan presenteren dan maak je op de hypotheekverstrekker direct al een goede indruk. Wees concreet. Wees niet bang om ambitieus te zijn, maar blijf ook altijd realistisch.

Vergelijken

Wanneer je al een plan hebt, dan kun je beginnen met vergelijken. Welk soort hypotheek past het beste bij jouw bedrijf? Ga je voor een lineaire- of een annuïteitenhypotheek? Welke hypotheekverstrekker heeft de meest gunstige uitkomst?

Zakelijke hypotheek berekenen? Neem dan eens een kijkje bij Financieringsgilde .

Aan de slag met een offerte

Wanneer je bezig bent geweest met vergelijken kun je een offerte aanvragen bij diverse banken en aanbieders. Houdt er rekening mee dat je zowel persoonlijke als bedrijfsgegevens moet verstrekken. Een hypotheekverstrekker wilt graag zien aan wie ze geld lenen. Wanneer je concreet kunt vertellen wie je bent, wat je doet, waar je bedrijf voor staat en wanneer je direct kenbaar kunt maken waarom jij een goede ondernemer bent, dan heb je direct al een streepje voor bij een eerste gesprek.

Advies kan nooit kwaad

Voor degenen die niet echt thuis zijn in zakelijke hypotheken kan het vragen om advies nooit kwaad. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar een onafhankelijk adviseur, iemand met kennis en ervaring in het vak, iemand met kennis van de actuele markt. Zo krijg je inzage in jouw situatie en mogelijkheden van een expert en zo heb je meer kans op een realistische uitkomst, ook op basis van de subjectieve risico-rente die per ondernemer wordt bepaald door de hypotheekverstrekker.

Start van het project

Wanneer de aanvraag is goedgekeurd en het akkoord is gesloten wordt het geld verstrekt. Dan kun je starten met de realisatie van het project. De rente en aflossing worden op maandelijkse basis betaald. De maximale looptijd van een zakelijke hypotheek is 20 jaar, maar kan per situatie verschillen.

Nieuws

menu