Een zorgverzekering kiezen, waar begin je?

Foto: Unsplash

Het einde van het jaar komt er weer aan en dat betekent dat we weer mogen overstappen van zorgverzekering! Het overstappen van zorgverzekering is iets dat veel Nederlanders links laten liggen. Het pakt in veel gevallen echter voordelig uit om juist wel over te stappen. Het proces rondom overstappen is hetgeen waar veel mensen tegenop kijken en dat is niet zo gek. Als je hier geen ervaring mee hebt dan zul je vaak niet weten waar je moet beginnen! Juist daarom vertellen we je in deze blog hoe je zo’n overstap kunt beginnen en benaderen.

Wat heb je nodig

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is: “Wat heb ik nodig?”. Een zorgverzekering is er om je te beschermen tegen ongevallen en onverwachte zorgkosten. Deze kosten zijn in veel gevallen 100% onverwachts, maar in sommige gevallen kun je ook anticiperen op een groei in zorgkosten. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je geen aanvullende tandartsverzekering hebt maar wel last begint te krijgen van je gebit. In dit geval kun je voor het komende jaar een zorgverzekering kiezen met een aanvullende tandartsverzekering. Op deze manier kun je toch een beetje anticiperen op de onverwachte zorgkosten van het komende jaar. Het is raadzaam om ieder jaar je eigen gezondheid te evalueren alvorens je besluit over te stappen van zorgverzekering of zorgverzekeraar. Na de evaluatie van je gezondheid kun je voor jezelf bepalen of je wel of niet hoeft over te stappen.

Vergelijken

Nadat je voor jezelf hebt besloten wat je nodig hebt is het slim om de verschillende zorgverzekeringen en zorgaanbieders met elkaar te vergelijken. Vergelijk de zorgverzekeringen om voor jezelf bij de beste optie uit komen. Ook kan de vergelijking je enkele tientallen euro’s in het jaar opleveren! Dit komt doordat er verschillende zorgaanbieders zijn. De iets minder bekende zorgverzekeraar kan bijvoorbeeld jouw benodigde zorg aanbieden voor minder geld. Dit is overigens niet alleen het geval als je per se iets anders nodig denkt te hebben het komende jaar. Een snelle vergelijking kan je bijvoorbeeld al leren dat je bij een andere aanbieder voor dezelfde zorgverzekering minder geld betaald!

Nieuws

menu