Guernsey, intrigerend anders en toch vertrouwd …

Guernsey images for Mary Taylor - Visit Guernsey - Pictures: Chris George Photography - Coast Media -

Guernsey images for Mary Taylor - Visit Guernsey - Pictures: Chris George Photography - Coast Media -

Op slechts 2 uur vliegen vanaf Groningen ligt een totaal andere wereld. Guernsey is met haar oppervlakte van 65 km² het op één na grootste Kanaaleiland en ligt samen met de andere Kanaaleilanden voor de Franse Kust.

De warme golfstroom uit het Caraïbisch gebied zorgt voor een gunstig klimaat met vroege lentes, lange zwoele zomers en zachte winters. Het glooiende landschap is voornamelijk groen en de kustlijn is grillig en rotsachtig met veel prachtige baaien en idyllische inhammen. Het enorme verschil tussen eb en vloed (gemiddeld met zo’n 12 meter één van de grootste ter wereld) maakt dat het eiland twee keer per dag totaal van gedaante verandert. Havens vallen droog, boten liggen op hun kant en op de stranden vind je de meest uiteenlopende schelpdieren.

Eén van de vele eilandgenoegens is ‘lekker eten’. De eilandbewoners houden van eten in alle smaken. Een rijke bron aan verse ingrediënten, waaronder vooral vis en schaaldieren, vormen een inspiratie voor diverse gerechten. Het eiland ademt Franse charme en Britse hoffelijkheid. Een perfecte bestemming om te onthaasten.

Last but not least ... Vanuit Guernsey kunt u tevens gemakkelijk de kleine eilanden Herm (2 km²) en Sark (5,5 km²) bezoeken. Beide eilanden, paradijselijk met hun ongerepte natuur en met hun geheel eigen karakter en charme, die absoluut een extra dimensie aan uw reis kunnen toevoegen.

Met Sunair rechtstreeks vanaf Groningen naar Guernsey vanaf € 852,- p.p.

Wij bieden u een speciale 8-daagse reis met keuze uit twee verschillende hotels. Tijdens deze reis kunt u niet alleen Guernsey ontdekken, maar ook maakt u een dagexcursie naar het kleine eiland Herm. Dit mini-eiland dat je enkel te voet kunt verkennen, ligt op ca. 20 minuten varen vanuit Guernsey. Er is op Herm zelfs geen één fiets te vinden. Het is een paradijs voor rustzoekers. Op Shell Beach waar het zand fijn wit en het water helderblauw is, waan je je in het Caribisch gebied.

Daarnaast zijn in de hotels leuke extra’s inbegrepen!

Le Chêne Bed & Breakfast , een populaire verzorgde accommodatie met zwembad, in een bosrijke omgeving vlakbij de klifpaden, geleid door een Nederlands echtpaar. Geen eigen restaurant; dineren mogelijk in gastro-pub The Deerhound (ca. 3 min. loopafstand).

Hotel La Barbarie , een charmante rustieke accommodatie met zwembad in een landelijke omgeving aan de zuidkust vlakbij de kliffen. Het uitstekende restaurant is zeer populair is bij de lokale bevolking.

Vertrek is altijd op zondag vanaf Groningen Airport Eelde om ca. 11.50 uur.
Geldigheidsduur: 1 mei – 27 augustus 2022

Inbegrepen in beide hotels:

· rechtstreekse retourvlucht Groningen – Guernsey v.v. per Blue Islands

· 20kg ruimbagage en 10 kg handbagage

· 7 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt

· dagtocht Herm met ferryticket en bustransfer hotel-haven v.v.

· luchthaventransfers op dag 1 & 8

· Engelssprekende lokale vertegenwoordiging

· Per boeking een Sunair/Dominicus reisgids Kanaaleilanden.

Extra inbegrepen in Le Chêne Bed & Breakfast:

· Naar keuze: 1 dag gratis fietsgebruik OF een 20-ritten buskaart voor vervoer over het gehele eiland

· Een welkomstdiner op de dag van aankomst in gastro-pub The Deerhound

· Een picknick-lunch voor onderweg tijdens uw door het hotel verzorgde dagtripje naar Herm

Extra inbegrepen in Hotel La Barbarie:

· Een foodcredit van £25,- p.p. om te besteden in het hotelrestaurant

Niet inbegrepen zijn evt. Vluchttoeslagen Y1 of Y2, wanneer de goedkoopste vliegtuigstoelen (Y-klasse) niet meer beschikbaar zijn.

Voor meer informatie en reserveren neemt u contact op met uw reisbureau, of met één van onze Kanaaleilanden specialisten op 0172-782040, of kanaaleilanden@sunair.nl . Of kijk op www.sunair.nl/reizen-inspiratie . U kunt verwijzen naar de reis, zoals vermeld in het Dagblad van het Noorden.