Aangeboden door: rovc.nl

Het volgen van een VCA cursus – kort samengevat

Foto: pixabay

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Dat geldt in de ene branche meer dan in de andere branche. Als je zelf in een branche werkt waar de risico’s groter zijn, is het geen gek idee om een VCA cursus te volgen. Door middel van een VCA cursus leer je om risico’s beter in te schatten.

VCA staat namelijk voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Binnen veel bedrijven wordt een VCA ook steeds vaker verplicht gesteld. Als je een VCA hebt, dan kun je veel veiliger werken en alle risico’s op de werkvloer inschatten. Zo zijn de risico’s voor de werkgever ook een stuk kleiner.

Wat leer je precies tijdens een VCA cursus?

Tijdens een VCA cursus leer je om veilig en gezond te werken. Je leert bovendien ook om verantwoord te werken met betrekking tot het milieu. Je leert niet alleen om risico’s te herkennen, maar ook hoe je deze kunt verhelpen. Een VCA is wel 10 jaar geldig. Hierdoor heb je na het behalen van je VCA een lange tijd een streep voor op de arbeidsmarkt. Er zijn overigens twee versies van de VCA. Als je personeel wilt opleiden, kun je een meer uitgebreide VCA cursus volgen. Je hebt dus B-VCA en VOL-VCA.

Waar kun je een VCA cursus volgen?

Je kunt een VCA cursus op verschillende plekken volgen. Ga eens na waar je het best een cursus kunt volgen bij jou in de buurt. De kosten van de VCA cursus kunnen per partij verschillen. Het is dus aan te raden om je eens goed in de mogelijkheden te verdiepen. Je VCA behalen is zeker geen gek idee. Zo heb je straks betere kansen op de arbeidsmarkt. Je moet dus alleen nog even bepalen waar en wanneer je de VCA kunt behalen.

Nieuws

menu