Hier schakel je de loodgieter allemaal voor in

De meesten van ons zijn een kei in klusjes uitstellen. Wordt jouw to-do lijst met klusjes die je voor je uit blijft schuiven ook alsmaar langer? Dan kan een loodgieter uitkomst bieden.

Deze specialist is een ware duizendpoot als het op klusjes in huis aankomt. Van cv-onderhoud tot de dakgoot reinigen: dit zijn drie dingen waar je de loodgieter prima voor kunt bellen.

Klusje 1: De cv-ketel onderhouden

Nu is het natuurlijk zo dat de ene loodgieter de andere niet is. Maar een dienst die elke loodgieter onder de knie moet hebben is cv-ketel-onderhoud . Deze vakman weet hoe hij je cv-installatie veilig kan aansluiten en repareren. Ook kan hij vakkundig periodiek onderhoud uitvoeren.

Met regelmatig cv-onderhoud hou je niet alleen defecten, storingen en ijskoude douches buiten de deur: je voorkomt er ook lekkages, waterschade, brand en koolmonoxidevergiftiging mee. De meeste cv-ketels hebben elke 1-3 jaar onderhoud nodig. Zorg dus dat je op tijd een afspraak maakt.

Klusje 2: De dakgoot schoonmaken

Hebben je goten al een paar seizoenen lang allerlei bladeren en ander vuil kunnen verzamelen? Laat de goten dan op tijd reinigen. Door ze vrij te laten maken van resten voorkom je dat ophopingen kunnen leiden tot lekkages, schimmel en andere vochtproblemen in huis.

Een loodgieter inspecteert je dakgoot, hemelwaterafvoer en uitlopen en maakt deze weer blinkend schoon. Heb je te lang gewacht met het reinigen van de goten? Dan kunnen ze door verstoppingen beschadigd zijn geraakt. De loodgieter kan in dat geval de dakgoten repareren of desnoods vervangen.

Klusje 3: Lekkende kraan verhelpen

Een kraan die maar blijft druppelen is niet alleen vervelend: het verspilt ook water en daarmee geld. Bespaar jezelf onnodige waterkosten door dit probleem door een loodgieter op te laten lossen. Deze vakman zal eerst onderzoeken of de kraan gemaakt kan worden. Soms is het druppelen met het vervangen van het kraanleertje al verholpen.

Goede loodgieter kiezen

Er zijn natuurlijk veel meer klussen waar een loodgieter je bij kan helpen, zoals het aansluiten van een vaatwasser of het verhelpen van een verstopte riolering. Dit zijn problemen die met de tijd vaak erger worden en daarom is het slim om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Kies voor een erkende vakman of een loodgietersbedrijf met de juiste certificaten.

Gangbare tarieven

De kosten per specialist en bedrijf kunnen flink uiteenlopen. Vraag daarom eerst bij meerdere loodgieters een offerte aan. Op die manier kun je de diensten en tarieven goed vergelijken. Moeten er meerdere klusjes geklaard worden? Geef dit dan van tevoren aan, zodat de loodgieter ze allemaal tijdens één bezoek kan doen. Scheelt jou ook weer tijd.

Nieuws

menu