Aangeboden door: ikala.nl

Hoe kun je bloempotten toevoegen aan je tuin?

Eigen foto

Heb je in de tuin van je huis nog wat ruimte over waar op het moment geen planten of bloemen staan? Het is dan zeker een aanrader om een paar bloemenpotten aan te schaffen! Hiermee kun je eenvoudig je tuin een nieuwe look geven. Om dit te kunnen doen, is het een aanrader om gebruik te maken van de onderstaande stappen.

Kies de bloempotten

Zorg ervoor dat er een of meer gaten in de bodem van je bloempot die je hebt gekocht in “Ikala.nl” webshop zitten, zodat het water vrij kan wegstromen. Bij onvoldoende drainage kunnen wortels verdrinken en kan de plant voortijdig afsterven. Bijna alles kan worden gebruikt als een container voor planten, dus welk type pot je kiest, hangt af van je stijlvoorkeur en budget. Als je de voorkeur geeft aan lichtgewicht containers, die gemakkelijk te verplaatsen zijn en winterse temperaturen kunnen doorstaan, zoek dan naar hars, glasvezel en plastic. Deze materialen zijn bovendien niet poreus, dus ze nemen minder vocht op dan ongeglazuurde klei of hout, waardoor er meer overblijft voor de plant.

Kies de potgrond

Gebruik geen aarde van het erf of de tuin. Dit kan namelijk gevuld zijn met onkruidzaden, insecten en schimmelziekten. Koop juist potgrond bij je plaatselijke tuincentrum. Het is een losse en lichte mix van materialen zoals veenmos, vermiculiet en vaak afgebroken organisch materiaal. Als je vetplanten of cactussen plant, gebruik dan een speciaal voor hen samengestelde mix. Om het plantenonderhoud te verminderen, koop je een potgrond met een meststof met tijdafhankelijke afgifte en vochtvasthoudende polymeerkristallen.

Nieuws

menu