Aangeboden door: brein-medicijn.nl

Hoofdpijn bij stress bij deadlines verminderen? Let op bij medicatie

Foto: pexels.com

Heb je regelmatig flinke deadlines? Werk je aan grote projecten en voel je nogal veel druk? Dan is het logisch dat je af en toe flink wat stress ervaart. In dit geval komt het heel vaak voor dat iemand last heeft van spanningshoofdpijn . Het is dan ook niet gek als je hier al regelmatig ervaring mee hebt gehad, omdat het veel voorkomt. Ben jij een man? Dan ervaar je dit waarschijnlijk vaker dan als je een vrouw bent. De spanningshoofdpijn kan erg hinderlijk zijn. Zo kan je concentratie afnemen en zorgt het ervoor dat je van je drukke planning wordt afgeleid.

Waar heb je last van?

De hoofdpijn die beschreven is, kan voorkomen in je achterhoofd maar ook in je voorhoofd. Het is voornamelijk een knellend gevoel. Denk aan een te strakke band die je om je hoofd hebt gewikkeld. Je kunt best wel een aardige tijd last hebben van deze hoofdpijn, dus dat maakt de situatie nog vervelender. Dit verschilt per persoon. De een heeft er maar enkele minuten last van, de ander een hele middag en het kan zelfs een aantal dagen voortzetten. Je zult wel gewoon nog je dagelijkse activiteiten door kunnen zetten, aangezien de hoofdpijn geen enorme rol speelt. Extra lichamelijke klachten is vaak iets wat erbij komt.

Let op de medicatie

Voordat je gelijk grijpt naar medicatie tegen de pijn, is het handig om hier twee keer over na te denken. Het is namelijk aan te raden om niet gelijk medicatie in te nemen zodra je de spanningshoofdpijn op voelt komen. Je lichaam gaat namelijk wennen aan deze medicatie en dit zorgt ervoor dat de spanningshoofdpijn regelmatig terug zal komen. Ook als je lichte klachten hebt. Schat de situatie dus goed in. Heb je de medicatie echt nodig om door te kunnen of kan je wel zonder?

Nieuws

menu