Aangeboden door: oversluiten.nl

Hypotheek oversluiten, gunstig of niet?

Foto: pixabay

De huizenmarkt zit propvol. Huizen gaan als het ware als broodjes over de toonbank voor de meest absurde prijzen. Een goedkoop huis kopen is bijna niet meer te doen, zeker niet in de regio Randstad. Ook het huren van een woning is bijna niet meer te doen. Mensen staan bijna altijd langer dan 7 jaar ingeschreven bij woningbouw organisaties voordat ze überhaupt in aanmerking komen voor een woning.

Het is dus bijna onmogelijk om voor een leuke prijs te kunnen verhuizen. Een van de redenen dat mensen wel willen verhuizen is dat ze een ongunstige hypotheek hebben afgesloten waardoor ze nu eigenlijk te veel betalen. Herkent u zich hierin? Dan kunt u misschien beter uw hypotheek oversluiten .

Voordelen hypotheek oversluiten

Uw hypotheek oversluiten heeft een aantal voordelen. De grootste reden dat mensen hun hypotheek laten oversluiten is omdat de maandelijkse lasten omlaag gaan. Dit gebeurt wanneer de huidige rente van de nieuwe hypotheek lager is dan de rente van de oude hypotheek. Het gebeurt regelmatig dat dit 4% scheelt wat de maandelijkse lasten een heel stuk naar beneden haalt. Dit extra geld zou u weer terug kunnen stoppen in uw huis door de hypotheek af te lossen met als gevolg dat de vaste lasten nog meer zakken, en u uiteindelijk een afbetaald huis heeft. Een afbetaald huis kunt u bijna zien als een pensioen omdat u bijna het volledige bedrag ontvangt van de verkoop van uw huis mocht u, als u oud bent, een woning willen huren.

Nadelen hypotheek oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek heeft natuurlijk ook nadelen. Ten eerste moet u een boete betalen wanneer u de hypotheek oversluit. Maar mocht de de rente van de hypotheek erg naar beneden gaan, betaalt dit zichzelf weer terug. U kunt het meer zien als een investering in uw eigen huis. Nu betaal je een bedrag maar uiteindelijk betaalt het zich ruim terug. Daarnaast kan het natuurlijk een behoorlijk gedoe zijn om alles over te laten sluiten. Er moeten mensen ingehuurd worden, er moet met de bank in contact gekomen worden en noem zo maar op. Mocht u hier geen verstand van hebben dan kunt u altijd iemand inhuren om dit voor u te doen. Tuurlijk wordt het oversluiten van de hypotheek hierdoor wel duurder, als het verschil in rente groot genoeg is, is het oversluiten nog steeds waard om te doen.

Moet ik mijn hypotheek oversluiten?

Oversluiten hypotheek … Wel of niet doen? Het kan nooit kwaad om onderzoek te doen naar of het voor u gunstig is om over te sluiten. Kijk hierbij  naar uw huidige rente en probeer informatie te winnen over de huidige rente van hypotheken. Als u denkt dat het misschien voordelig kan zijn, neem dan contact op met de bank of onafhankelijke organisaties. Deze kunnen kijken of het oversluiten ook gunstig is voor uw persoonlijke situatie. Als u dit heeft gedaan en het blijkt dat het gunstig gaat uitpakken, durf dan de stap te zetten om uw hypotheek over te sluiten.

Nieuws

menu