Aangeboden door: europarcs.nl

Ideale uitjes voor gezinnen met tieners die graag buiten komen

Foto: unsplash

Het is in de lente en zomer ideaal om met het hele gezin leuke uitjes te ondernemen. Ook tieners die ervan houden om buiten te zijn, gaan graag mee met een origineel uitje. Het is mogelijk om vanuit eigen huis een activiteit te ondernemen of tijdens een weekendje weg of vakantie. Bijvoorbeeld tijdens een verblijf op vakantiepark Emmen om daar vandaan een bezoek te brengen aan Wildlands Adventure Zoo Emmen. Zo zijn er allerlei leuke uitjes te bedenken.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is voor jong en oud interessant en daarom ook geschikt voor gezinnen met tieners. Wildlands is overigens meer dan alleen een dierentuin, want er zijn allerlei avonturen te beleven. Bijvoorbeeld in de tropische jungle, waarin het mogelijk is om langs de olifantenkudde te varen en de slingerapen vanaf het water te bekijken. Zo is het ook geweldig om een rit in de achtbaan te maken en op de Leeuwenberg de imposante leeuwen van nabij te bekijken. Is Wildlands te ver weg? Er zijn in Nederland allerlei dierentuinen te bezoeken, zoals de Apenheul in Apeldoorn en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Pretpark bezoeken

Een pretpark doet het vaak altijd goed en is een van de populaire uitjes voor gezinnen met tienerkinderen. Er zijn verschillende soorten pretparken te onderscheiden, zoals Walibi en Duinrell die voor tieners perfect zijn. Dat geldt ook voor Slagharen en voor de Efteling. Walibi valt vaak in de smaak, want daar zijn drie enorme achtbanen te vinden. In de Efteling is de Dive Coaster weer een echte uitdaging net als de stalen achtbaan die bekend staat als de Python. De wildwaterbaan is voor iedereen leuk net als het maken van een boottocht door het park.

Geocaching

Er zijn allerlei ideale uitjes te bedenken voor gezinnen met tieners die graag buiten zijn. Het hoeft bovendien niet altijd geld te kosten. Zo is het ook mogelijk om met het gezin aan geocaching te doen. Dat kan in de eigen omgeving, maar natuurlijk ook tijdens een vakantie of weekendje weg. Bijvoorbeeld tijdens een verblijf op vakantiepark Nijmegen . Er zijn door heel Nederland namelijk mogelijkheden om aan geocaching te doen. Het doel van geochaching is om aan de hand van coördinaten een wandeling te maken die je naar het eindpunt brengt en daar ligt dan een ’schat’ verborgen. Tieners vinden geochaching doorgaans leuker dan zonder doel een wandeling te maken.

Nieuws

menu