Inspiratie voor je interieur met vier voorjaarstrends

Afbeeldingen: Home Center

Afbeeldingen: Home Center

Het is voorjaar! Het is langer licht, de zon gaat weer vaker schijnen. In huis zorgt het voorjaar ook voor meer licht en vrolijkheid. Het is klaar met het cocoonen, tijd voor het opengooien van de deuren en verbinding maken met buiten. Weg met die plaids en donkere spullen, haal kleur en frisheid in je interieur! Geef je interieur een frisse update met de nieuwste voorjaarstrends.

Inspiratie voor je interieur vind je bij Home Center Wolvega. Tijdens de Home Inspiratie Dagen vind je er volop inspiratie aan de hand van vier nieuwe voorjaarstrends voor het interieur van 2023. Het stylistenteam vertaalde daarvoor de verschillende voorjaarstrends naar bruikbare toepassingen in het interieur.

Marit van der Veen is een van interieurstylisten van Home Center en helemaal gek op de uitbundige voorjaarskleuren. ‘Vaak zie je dat de kledingtrends later terugkomen in het interieur. Van vrolijk geel en zacht roze tot levendig groen en diep blauw - de nieuwste voorjaarskleuren zorgen voor een frisse en moderne uitstraling.’

Vier voorjaarstrends

De vier voorjaarstrends die de basis vormen voor de styling van de voorjaarswinkel komen samen in de centrale hal van de woonwinkel. Je ziet de groentinten, organische vormen en natuurlijke luxe van de trend Nature’s network en de rust uitstralende ton-sur-tonkleuren wit, caramel en goud van de trend White meets caramel . De felle kleuren komen van de trend Bold statement met knallende kleuren en speelse lijnen en de vierde woontrend Heavenly Soft vertaalt zich in comfort, warm en zacht met een stoer tintje. In een blog op de site van Home Center staan de verschillende trends uitgebreid beschreven.

Balans

‘Met de vier stijlen geven we onze bezoekers inspiratie,’ zegt Marit. ‘Kleuren die bij elkaar passen zijn in, maar ook het mixen van kleuren is helemaal van nu. Bij elkaar passende kleuren geven een rustig geheel. Door daarbij te kiezen voor verschillende materialen maak je het weer iets spannender. Ga je kleuren mixen, zorg dan voor balans met herhaling van vormen. Een rond kussen op de bank bijvoorbeeld dat aansluit op de ronde tafel of het ronde vloerkleed. Die ronde vormen zie je in het huidige modebeeld veel. Ze maken je interieur gezelliger, minder strak en daardoor vriendelijker. Ga je een muur verven? Verf dan een wandplank in dezelfde kleur. Wil je behang? Behang dan niet de hele muur, maar een paneel, bijvoorbeeld in een halve boog of cirkel. Deze kun je ook makkelijk weer wisselen als je weer iets anders wilt.’

Beleef de Home Inspiratie Dagen

De Home Inspiratie Dagen zijn de perfecte gelegenheid om nieuwe ideeën op te doen voor je interieur, alle primeurs te bekijken en te genieten van lekkernijen in de Home Brasserie. Terwijl jij shopt, kunnen de kinderen hun lol op in het kinderdorp. Op zaterdagen is er zelfs oppas in het kinderdorp.

Tijdens de Home Inspiratie Dagen kun je genieten van de vrolijke kleuren, natuurlijke materialen en nieuwe accessoires die je huis een energieke boost geven. Hulp nodig met interieurkeuzes? Je kunt bij Home Center gratis gebruik maken van interieuradvies.