Internetsnelheden in Emmen onder gemiddeld

We maken thuis steeds meer gebruik van het internet. Waar je het voorheen eigenlijk alleen gebruikte om af en toe iets op te zoeken, gebruiken we het nu voor media streamen, gamen en zelfs om je lampen in huis aan te zetten. Al met al vraagt dat ook steeds meer van de internetsnelheid in huis, welke gemeten wordt in downloadsnelheid en uploadsnelheid.

Uit onderzoek van Providercheck, blijkt echter dat de internetsnelheid in de gemeente Emmen onder het landelijke gemiddeld ligt. Dat maakt internet vergelijken aantrekkelijk.

Downloaden en uploaden, wat is het verschil?

Zowel de downloadsnelheid als de uploadsnelheid van je internetabonnement wordt gemeten in mbit per seconde. Hierbij geldt dat hoe hoger dit getal is hoe sneller je internet is. Downloadsnelheid wordt gebruikt om informatie binnen te halen, denk bijvoorbeeld aan een film kijken op Netflix of een website bezoeken. Door middel van een goede uploadsnelheid zorg je ervoor dat je sneller bestanden kunt delen via het internet. Dit wordt vaak over het hoofd gezien, maar wordt steeds belangrijker. Zo zorgt een goede uploadsnelheden ervoor dat je minder vertraging hebt tijdens het gamen, maar ook dat de kans op haperingen tijdens videobellen, iets wat we met zijn allen steeds meer doen dankzij het thuiswerken, minder voor zullen komen. De uploadsnelheid van je internet is vrijwel altijd lager dan de downloadsnelheid. Gebruikmaken van glasvezel internet is de enige manier om deze twee gelijk te trekken. In Emmen is glasvezel binnenkort overal beschikbaar .

Internetsnelheid in Emmen

ProviderCheck, een onafhankelijk platform voor het vergelijken van internet abonnementen, meet in Emmen in 2020 een gemiddelde downloadsnelheid van 87 mbit/s en een uploadsnelheid van 35 mbit/s. Een doorsnee huishouden kan met deze snelheden nu nog prima vooruit, maar toch is het onder het landelijke gemiddelde, die het platform vaststelt op een downloadsnelheid van 125 mbit/s en een uploadsnelheid van 42 mbit/s. Dit maakt het de moeite waard om te kijken of een hogere snelheid mogelijk is. De kans is namelijk dat je dat steeds meer nodig gaat hebben.

Veel mensen blijven namelijk jarenlang hetzelfde abonnement gebruiken, terwijl er door de innovatie in techniek steeds betere snelheden mogelijk zijn voor minder geld. Wist je bijvoorbeeld dat KPN tot maar liefst 1000 mbit/s aanbiedt voor zowel download- als uploadsnelheid in Emmen via glasvezel en ook Ziggo downloadsnelheden van 700 tot 1000 mbit/s kan halen in onze gemeente via hun kabelnetwerk? Overstappen is super eenvoudig!

Besparen op internet

Steeds minder mensen maken gebruik van standaard tv en bellen, terwijl ze daar wel nog steeds voor betalen. Bellen gaat steeds vaker via een mobiele telefoon, terwijl tv kijken meer en meer vervangen wordt door streamen via bijvoorbeeld Netflix of Videoland. Dit biedt een goede mogelijkheid om te besparen op je internet. Door namelijk te kiezen voor een internet only abonnement ben je maandelijks tientallen euro’s goedkoper uit. 

Nieuws

menu