Aangeboden door: isolatiebedrijfgroningen.com

Isolatie offertes voor alle inwoners van Groningen

Foto: pixabay

Inwoners van de gemeente Groningen kunnen vanaf deze maand een offerte aanvragen voor bodemisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie van hun woning.

De actie is een initiatief van Isolatiebedrijf Groningen .

De gemeente Groningen staat voor een enorme isolatie-opgave, zo valt te lezen in het Warmtetransitieplan 2022-2030. Daarom gaat zij gebiedsgerichte adviezen en acties organiseren op straat-, buurt- en wijkniveau. Daarnaast kunnen inwoners van de hele gemeente Groningen vanaf vandaag een isolatie offerte aanvragen via de website isolatiebedrijfgroningen.com. De aanvraag is geheel vrijblijvend. Dat houdt in dat woningeigenaren hun woning dus niet hoeven te laten isoleren, maar dat zij de offerte gewoon kunnen gebruiken als prijsindicatie.

Isolatie toegankelijk voor iedereen

Isolatie van een woning is voor iedereen belangrijk, ongeacht in welke wijk of buurt iemand woont. De komende jaren werkt de gemeente Groningen daarom aan een programma waarin passende informatievoorziening en acties per doelgroep en type buurt centraal staan. Zo wordt gezorgd dat er voor woningeigenaren op adresniveau een duidelijk stappenplan naar aardgasvrij wonen beschikbaar is, waardoor iedereen op basis van zijn of haar eigen behoefte en financiële draagkracht stappen kan zetten. Ook Isolatiebedrijf Groningen wil isolatie voor iedereen toegankelijk maken en biedt alle inwoners van de gemeente daarom een isolatie offerte aan.

Samenwerking met bedrijfsleven

Naast het stappenplan blijft gemeente maximaal inzetten op energiecoaches, dat zijn inwoners uit de wijk of het dorp die bewoners helpen bij het omlaag brengen van hun energierekening. Bijvoorbeeld met adviezen over het aanpassen van eigen gedrag en het plaatsen van energiebesparende maatregelen, zoals radiatorventilatoren, radiatorfolie en tochtstrips. Samen met het lokale bedrijfsleven worden er vanuit deze adviezen inkoopacties georganiseerd voor diverse maatregelen, zoals hr++ glas, dakisolatie en spouwmuurisolatie in Groningen .

30% subsidie op woningisolatie

Wie zijn of haar woning in Groningen wil laten isoleren, kan niet alleen besparen op energiekosten die na isolatie omlaag gaan. Ook de kosten voor isolatie zelf kunnen dankzij een subsidie deels worden vergoed. Via de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) kan men in 2022 namelijk maar liefst 30% van de totale kosten terugkrijgen. Op deze manier wil de Rijksoverheid woningeigenaren stimuleren om de komende jaren minder energie te verbruiken en de verduurzaming te versnellen. De subsidie is onderdeel van het RVO.

Nieuws

menu