Koers van bitcoin fors gestegen door geruchten over Amazon

pixabay

Een simpele vacature op de website van Amazon heeft de koers van bitcoin fors doen laten stijgen. Waar de koers de afgelopen maanden in een flinke dip zat, de waarde van de bekendste digitale munt halveerde, lijkt deze inmiddels aan een volgende opmars begonnen te zijn.

Volgens kenners duidt de vacature op het feit, dat Amazon bitcoin mogelijk als betaalmiddel zal gaan accepteren in de komende periode. Een wild gerucht, die door Amazon zelf ontkend werd. Het is afwachten wat de komende tijd ons brengt, maar duidelijk werd deze week wel dat de populariteit van handelen in digitale munten weer toenam. Onder meer op een platform als Binance lag het handelsvolume hoog.

Adoptie van digitale munten steeds dichterbij

Het zijn tegenwoordig lang niet meer alleen de jongens van de zolderkamer die via een platform als Bitvavo bitcoin kopen met hun euro’s. Een adoptie van deze digitale munten lijkt steeds dichterbij te komen. Ook voor de bakker op de hoek en bijvoorbeeld ieders schoonmoeder is het mogelijk geworden om bijvoorbeeld met iDeal een stukje bitcoin te kopen. Belangrijk hierbij is wel, dat veel mensen niet goed weten hoe de techniek achter deze digitale munten werkt. Zij kiezen er bijvoorbeeld voor om hun stukje bitcoin op een centraliseert platform te laten staan. Daar waar het veel veiliger is om voor een eigen digitale portemonnee te kiezen. Het is een volgende stap die gezet moet worden om bitcoin te laten evolueren tot een serieus betaalmiddel voor een website als Amazon.

Naast geruchten over Amazon brengt ook Tesla nieuws

In de afgelopen maanden was er veel te doen om de tweets van Tesla-baas Elon Musk. In eerste instantie gaf hij aan bitcoin als betaalmiddel te zullen gaan accepteren voor de voertuigen die Tesla produceert. Kort daarna werd dat bericht ingetrokken, daar het onderhouden van het netwerk achter bitcoin (de blockchain) teveel energie zou kosten. Iets wat slecht is voor mens en milieu. Inmiddels heeft Musk opnieuw aangegeven bitcoin als betaalmiddel te overwegen. Iets wat in combinatie met het gerucht over Amazon voor een flinke koersstijging zorgde. De waarde van bitcoin staat inmiddels iets boven de 40.000 Amerikaanse dollar.

Volatiliteit een groot risico van digitale munten

Het feit dat de waarde van digitale munten als bitcoin zo snel op en neer kan bewegen baart zorgen bij verschillende organisaties. Veel mensen kijken voornamelijk naar het positieve rendement wat behaald kan worden met een investering in digitale munten. Vaak op basis van de koersbewegingen uit het verleden. Naar de kans op een groot negatief rendement wordt nauwelijks gekeken. Daar komt bij dat sommige digitale munten plotseling lijken te verdwijnen. In die zin, dat het team achter een digitale munt stopt. De waarde van de munt zal als gevolg hiervan niet meer stijgen.

Nieuws

menu