Aangeboden door: vloerkledenloods.nl

Kom alles te weten over de leukste buitenkleden!

Foto: vloerkledenloos.nl

Denk je dat je een kleed alleen binnenshuis kunt neerleggen? Nee joh! Wat dacht je van een buitenkleed? Buitenkleden zijn helemaal in dit jaar, en dat is niet voor niets. De kleden maken je tuin enorm gezellig en ze zijn ook nog eens makkelijk in onderhoud. In dit artikel kom je alles te weten over buitenkleden.

Buitenkleden

Buitenkleden bestaan in alle soorten en maten. Er zijn zowel kleine als grote buitenkleden . Bovendien zijn de kleden in verschillende kleuren verkrijgbaar, en heb je de keuze uit een effen kleed of een kleed met patronen. Hoewel de meest kleden rechthoekig zijn, bestaat ook een aantal leuke ronde varianten, die speelsheid in de tuin creëren. De buitenkleden zorgen voor een gezellige sfeer en voorkomen dat je tuin een saaie, kale boel wordt. De kleden zijn niet alleen verkrijgbaar voor in je tuin, maar ook voor op je balkon, zodat je ook die gezellig kunt aankleden. Uiteraard zijn deze kleiner, zodat deze ook daadwerkelijk op je balkon passen zonder dat deze aan alle kanten uitsteken.

Weersbestendig

En nu denk je misschien: hoe zit het als het regent? Moet je kleden dan naar binnen halen of kun je deze buiten laten liggen? De buitenkleden zijn op zo’n manier gemaakt dat ze weer en wind kunnen weerstaan. Ze zijn dus weersbestendig en kunnen altijd buiten liggen. Of het nu stormt, regent of als de zon erop schijnt, de kleden zullen er weinig onder lijden. De buitenkleden zijn namelijk van plastic, en laat plastic nu net erg sterk zijn. Toch hebben de kleden de uitstraling van een ‘normale’, huiselijke tapijt. Hoewel de kleden dus prima tegen alle weersomstandigheden kunnen, zullen deze na verloop van tijd wel wat beschadigen, dit is niet te voorkomen.

Schoonmaken

Als je je buitenkleed altijd buiten laat liggen, kun je er niet omheen dat er wat vuil op zal komen. Maar geen paniek. Dit is helemaal niet erg. De kleden zijn namelijk zo gemaakt, dat deze heel eenvoudig schoon te maken zijn. Het maakt niet uit hoe vuil deze zijn – of ze nu helemaal onder de modder zitten door een hevige regenbui of als er koffie opzit dat je er per ongeluk op hebt gemorst – het kleed is zo weer schoon. Meestal is het al voldoende om er alleen een nat doekje overheen te halen, maar als deze erg vies is, kun je er ook met de tuinslang overheen spuiten.

Gebruiksgemak

Zoals eerder vermeld, is het mogelijk om de buitenkleden altijd buiten te laten liggen. Het nadeel hiervan is wel dat deze sneller verouderen en vies worden. En hoewel je de kleden eenvoudig schoon kunt maken, is het voorkomen dat er vuil op komt nog altijd beter. Je hebt er natuurlijk geen zin in om het kleed elke dag schoon te maken. Daarom kun je er ook voor kiezen om het kleed elke avond naar binnen te halen – bijvoorbeeld in een schuur. Gelukkig zijn de buitenkleden heel licht en kun je deze makkelijk oprollen, waardoor je deze in een mum van tijd naar binnen haalt.

Nieuws

menu