Aangeboden door: thuisatleet.nl

Kopen van een hometrainer

pexels.com

Nu het duidelijk is geworden dat de thuisgym de toekomst heeft gaan steeds meer mensen werk maken van de inrichting. Zo zijn de halterbanken, dumbbells, rekstangen en roeimachines niet meer aan te slepen. Dat wil niet zeggen dat alle toestellen even goed en functioneel zijn. Het verschil in kwaliteit is bijzonder groot.

Voor de veeleisende thuisatleet is een kwalitatief goede hometrainer juist essentieel. Het budget is daarom niet het enige waar je op moet letten. Door aandacht te geven aan een aantal belangrijke zaken voorkom je een miskoop.

Weerstandsniveaus

De instelbaarheid van de weerstandsniveaus van een hometrainer is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel. Zijn er veel verschillende weerstanden mogelijk, dan zorgen die ervoor dat je genoeg variatie in je training kunt aanbrengen. Op die manier kun je jouw trainingssessie zo uitdagend mogelijk maken en blijf je gemotiveerd. Daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan vast, maar het zorgt er wel voor dat je als beginnende sportman of sportvrouw een goede start kunt maken.

Het vliegwiel

Vaak wordt het belang van het vliegwiel onderschat bij de aankoop van een hometrainer. Dat is eigenlijk zonde, want het gewicht van zo’n vliegwiel is vaak bepalend voor de effectiviteit van je training. Daarnaast is het ook van invloed op het comfort van je trainingen en zorgt het voor een goede uitvoering van je oefeningen. Dat wil niet zeggen dat een zwaar vliegwiel altijd beter is, een lichter vliegwiel met een goed remsysteem kan zeker in je voordeel werken. Voor gevorderde sporters is het vaak wel zo dat een zwaar vliegwiel meer variaties kan bieden in combinatie met verschillende weerstandsniveaus.

Lichaamslengte

Bij de aanschaf van een hometrainer is het ook belangrijk dat het toestel is afgestemd op je lichaamslengte. Zo zal een lage zit snel minder comfortabel aanvoelen als je wat langer bent. Is de hoogte van het zadel niet aan te passen, kijk dan naar een ander model om een miskoop te voorkomen.

Het gewicht van de hometrainer

Hoe gek het ook klinkt, een zware hometrainer is vaak beter. Dit heeft voornamelijk te maken met de stabiliteit. Ben je op zoek naar een hometrainer voor intensief gebruik, ga dan niet bezuinigen op het gebruikte materiaal. Ook andere zaken zijn daarbij van belang. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen verplaatsen van het toestel of het kunnen inklappen van de hometrainer. Dit laatste is vooral van belang als je meerdere apparaten in een ruimte wilt gebruiken.

Let op de instap van de hometrainer

Afhankelijk van je leeftijd kan het ideaal zijn om te kiezen voor een hometrainer met een lage instap. Ben je wat ouder dan zal zo’n lage instap zeker een pluspunt zijn. Dergelijke hometrainers zijn juist ontworpen voor de wat oudere sporter. Zo is het vliegwiel iets naar achteren geplaatst en staan de trappers een stuk lager. Al deze details zorgen ervoor dat ook de oudere sporter comfortabel kan trainen.

Nieuws

menu