Aangeboden door: zechsal

Magnesium druppels voor een betere magnesium opname

Aardlagen magnesium, eigen foto

Magnesium is al jaren in opkomst in de Nederlandse maar ook wereldwijde huishoudens. Het mineraal ondersteunt het lichaam in tal van mentale en fysieke processen. Door deze populariteit komen er ook steeds meer soorten magnesium op de markt. Maar welk magnesium is het meest geschikt voor jou en waarom zijn de magnesium druppels van Zechsal eigenlijk altijd een prima keuze?

De magnesiumverbindingen

Allereerst is het goed om wat meer te weten over hoe magnesium werkt. Magnesium is buiten ons lichaam altijd verbonden met een andere stof. Daarbij maken we een onderscheid tussen twee hoofdsoorten verbindingen: organische magnesiumverbindingen en anorganische magnesiumverbindingen.

Organisch staat voor een stof uit de levende natuur. Hierbij kun je denken aan stoffen zoals bijvoorbeeld citroenzuur (magnesiumcitraat) of taurine (magnesiumtauraat). De tegenpool hiervan is de anorganische verbinding. Dit is magnesium verbonden met een stof uit de niet levende natuur. De meest bekende anorganische verbindingen met magnesium zijn magnesiumoxide, magnesiumsulfaat en magnesiumchloride.

Een veel gehoorde reactie is: “doe mij maar een magnesium verbonden met ‘iets’ uit met de levende natuur, dat zal wel beter zijn.” Dit is echter lang niet altijd het geval. Zeker als het gaat om de magnesiumchloride verbinding in bijvoorbeeld magnesium druppels van Zechsal.

Sporenelementjes in de magnesium druppels

Onderzoek wijst uit dat organisch gebonden magnesium én magnesiumchloride beter in het lichaam wordt opgenomen dan anorganisch gebonden magnesium. De chloride verbinding scoort goed als het gaat om biologische absorptie.

Daarnaast is het bedenkelijk hoe natuurlijk en puur de pilvarianten magnesium zijn. Het magnesiumchloride, dat rechtstreeks uit de Zechstein bron komt, wordt rechtsreeks uit de bron gehaald. De organische vormen in pilvorm van magnesium zoals magnesiumcitraat, - tauraat, malaat of bisglycinaat zijn vrijwel allemaal in een fabriek in China of India gemaakt. Daar wordt dan het goedkope en ruim voorradige magnesiumoxide voor gebruikt. Fabrieksmatig wordt het oxide van het magnesium afgehaald en bijvoorbeeld citroenzuur, appelzuur of glycine eraan toegevoegd: een gecreëerd product.

Bij magnesiumchloride, waar de nieuwe magnesium druppels van gemaakt worden, is niets toegevoegd. Deze vorm van magnesium komt rechtstreeks van 1700 meter diepte uit de zogenaamde Zechstein bron. Deze bron ligt vlakbij Veendam in Nederland en wordt beschouwd als de zuiverste magnesiumbron ter wereld. Omdat het een steenoud natuurproduct is, zitten er naast magnesium, chloride en water in de magnesium druppels ook zogenaamde sporenelementen. Deze sporen zijn aanwezig in hele kleine hoeveelheden. Maar toch bieden de kleine hoeveelheden samen met elkaar een uitgebalanceerd cadeautje van moeder natuur.

Geen pillen maar magnesium druppels

Veel mensen nemen extra magnesium en verreweg het grootste deel neemt magnesium in pilvorm. Dat lijkt handig en effectief, maar sluit het minst aan bij ons normale voedingspatroon en heeft nog meer nadelen.

In de eerste plaats bevatten pillen vaak vul- en glansmiddelen. Dit heeft jouw lichaam helemaal niet nodig hebt en zal alleen maar je maag en darmen belasten. In de tweede plaats zijn pillen voor gedoseerd. Dat betekent dat in de fabriek in India of China wordt bepaald hoeveel jij nodig hebt. Als derde bezwaar geldt de vaak hoge dosering. Hierdoor neemt de kans op vervelende maag- en darmklachten toe en is het allerminst zeker of je het magnesium wel biologisch gebruikt.

Uiteraard kun je bij teveel druppels dezelfde klachten ervaren. Maar doordat je het gespreid en naar persoonlijke behoefte gedoseerd aan je eten en drinken kan toevoegen, is de kans groot dat je op natuurlijke wijze extra magnesium binnen krijgt. Door een handige verpakking met pipetje is de dosering eenvoudig naar eigen behoefte aan te passen. Leer daar ook een beetje mee spelen: als je fysiek heel actief bent geweest, veel stress hebt of een verkoudheid voelt aankomen, neem dan wat druppels extra. Maar hou het gespreid: liever 5 maal 4 druppels, dan 2 maal 10.

Nieuws

menu