Aangeboden door: merlijngroep.nl

Mediator helpt partners coronatijd door te komen

Foto: pexels.com

Brengt een crisis je als partners vaak dichter bij elkaar, in net zo veel gevallen is het tegendeel waar. De cijfers lieten in het derde kwartaal dan ook een stijging van 7,5% aan scheidingen zien.

Door de coronacrisis zijn veel mensen gedwongen thuis te werken of hebben ze (tijdelijk) geen werk. Zijn er dan al wat spanningen, dan kan de bom door deze extra stress sneller barsten. Tegelijk blijkt dat veel koppels het lastiger vinden om nu te besluiten uit elkaar te gaan. Dilemma’s dus.

Rust of juist stress vormen vaak de druppel

De crisis is natuurlijk niet de aanleiding van het uit elkaar gaan maar kan wel net de druppel vormen. Zolang ieder zijn eigen werk en afleiding heeft, lukt het nog wel. Maar komt er dan een (gedwongen) rust of zit je nu meer bij elkaar, blijkt dat de relatie gewoon echt niet meer werkt. Een scheiding is dus niet iets dat plots komt, maar vaak al een langere aanloop heeft. Ook al lijkt het soms ineens uit de lucht te vallen.

Met het wegvallen van sport, vrienden en uitjes, is de basis van de relatie belangrijk. Als die basis niet goed is, merk je dat duidelijker. Juist waar men dan een schouder zoekt, blijkt die er niet te zijn. Het besef dat de relatie niet goed is, is dan in gang gezet. Met alle gevolgen van dien.

Tijdelijke oplossing

Niet voor iedereen is het makkelijk om dan de volgende stap te zetten. Dat kan zijn door kinderen maar ook om financiële redenen. Mediation is dan een goede (tussen)oplossing. Zo kom je weer met elkaar in gesprek en kun je wat rustiger kijken naar welke mogelijkheden er voor jullie zijn. Je voorkomt hiermee een te gehaaste beslissing waar je misschien later spijt van hebt. Door mediation is het eenvoudiger om naar de mogelijkheden te kijken en te zorgen voor een goede oplossing voor beiden.

Onmacht in communicatie is vaak de aanleiding tot conflicten. En dat kan er weer toe leiden dat  kinderen worden losgelaten in plaats van opgevangen. Ook kunnen onmacht en het verdriet ertoe leiden dat je de ander schade toe brengt, terwijl dat niet je intentie is. Door in gesprek te gaan samen met een onpartijdige mediator, kom je verder. De Merlijngroep.nl geeft je direct toegang tot meer informatie over deze mogelijkheden.

Gescheiden ouders

Ook als je al gescheiden bent, kunnen conflicten ontstaan. Je ging tenslotte niet voor niets uit elkaar en dus is het niet vreemd dat je het niet altijd met elkaar eens bent. Daardoor komen ook bij gescheiden ouders door de coronaperikelen meer problemen naar boven. Zo willen sommige ouders de kinderen niet meer naar de ander ouder laten gaan. Een mediator kan dan hulp geven.

Mediator

Vind jij het fijn om mensen te helpen? Als mediator kun je bemiddelen bij partners die het moeilijk vinden nog met elkaar in gesprek te gaan en afspraken te maken. Dat kan zijn over de rolverdeling, verdeling van de tijd met de kinderen maar ook over kosten of de verkoop van het huis. Maar een opleiding tot mediator brengt je meer. Bij Merlijngroep.nl vind je niet alleen informatie voor een mediator maar ook diverse mogelijkheden voor opleidingen.