Aangeboden door: verfcompleet.nl

Met deze tips kun je online verf bestellen

-

Ga je binnenkort het huis opknappen? Of is de slaapkamer echt even toe aan een nieuwe verfbeurt? Dan is het handig om alvast te gaan kijken naar verf. En dan vooral naar de kleur natuurlijk! Weet je al een beetje welke kleur je wil? Als je even niet naar de winkel wil gaan, dan kun je met deze tips online verf bestellen.

De juiste kleur kiezen

Vanaf een beeldscherm is het wat lastiger om een kleur goed te zien. Misschien is jouw scherm wel vrij donker en is de kleur eigenlijk veel feller in het echt! Probeer anders eerst in huis de juiste kleur te zoeken die je zou willen hebben. Vertaal deze vervolgens naar je beeldscherm door gebruik te maken van websites die kleur en kleurcodes laten zien. Met die kleurcode kun je namelijk op zoek gaan naar de juiste verf.

Door gebruik te maken van universele kleurcodes, weet iedereen waar je het over hebt. Althans, de juiste kleur is te produceren aan de hand van de codes. Hoe handig! Zo weet je zeker dat je die kleur krijgt.

Eerst naar de bouwmarkt

Wat je ook kunt doen is toch even langsgaan bij de bouwmarkt. Daar kun je dan een aantal staaltjes pakken en meenemen naar huis. Houd de staaltjes tegen de muur en kijk welke kleur het mooist is. Doe dit voor bij daglicht en zonder onnatuurlijk licht. Zet dus geen verlichting aan om het beter te zien, dit geeft een vertekend beeld. Heb je de juiste kleur? Dan kun je vrij makkelijk de verf bestellen online! Ook weer aan de hand van de codes kun je overal terecht, aangezien het universeel is. Kijk bijvoorbeeld een bij de verf van verfcompleet.nl .

Welk soort verf?

Dan is nog even de vraag welk soort verf je nodig hebt. Muurverf is simpel, dat is gewoon wat het is. Maar als je hout gaat schilderen dan wordt het al wat lastiger. Want wil je een glans, half glans of mat effect? Kijk goed in huis wat waar op het hout zit, zodat je een beetje een idee krijgt van wat het effect zal zijn! Als je voor glans gaat, houd er dan rekening mee dat je alle oneffenheden gaat versterken. Kies je voor een matte verf, dan zal het juist de oneffenheden van het hout maskeren. Ideaal als het wat ouder hout is en je het hout niet meer kunt herstellen.

Na bestelling

Heb je de verf besteld? Vergeet ook zeker niet handige spullen te kopen om te verven! Dan hebben we het niet alleen over kwasten en rollers, maar ook over bakken waar je de verf in kunt doen bijvoorbeeld. Haal ook afplaktape, zodat je strakke lijnen kunt schilderen. Is je verf op waterbasis? Dan heb je geen terpentine nodig! Maar bij sommige verf op oliebasis heb je dit wel nodig, zorg dat je dit ook in huis hebt.

Nu kun je met een goed gevoel van start met het schilderwerk!

Nieuws

menu