Aangeboden door: Cinco Cleaning

Meubels reinigen: Zo pak je dat aan

-

Meubels bepalen voor een groot deel het karakter van je kamer. Geen wonder dat je zuinig bent op je meubels én dat je ze graag goed schoonhoudt. Er komt een hoop kijken bij meubelreiniging. In dit artikel zetten we alles wat je moet weten voor je onder elkaar.

Welke middelen gebruik je om je meubels te reinigen?

Er zijn een heleboel middelen voor meubels reinigen waarmee je - als je de verpakking mag geloven - je meubels in een handomdraai weer schoon hebt. Welk middel je het best kunt kiezen, hangt natuurlijk af van het type meubelstuk en waar je meubel van gemaakt is.

Stoffen meubels schoonmaken

Als je een bank of stoel hebt die met stof bekleed is, begint de meubelreiniging altijd met stofzuigen. Het beste kun je hiervoor het speciale meubelopzetstuk gebruiken. Dit opzetstuk met de brede, smalle tuit wordt bij de meeste stofzuigers standaard meegeleverd. Om je meubelstuk verder schoon te maken, kun je een microvezeldoek gebruiken. Maak de doek om te beginnen alleen vochtig met een beetje water en kijk eerst hoe ver je daarmee komt.

Heb je echt een vlek, kun je proberen of je die eruit krijgt met koolzuurhoudend water. Inderdaad: met een flinke scheut spa rood! Werkt dat niet, dan kun je een vlekverwijderaar kopen. Maar pas op: probeer het middel altijd eerst uit op een klein en onopvallend stukje bekleding. Dan weet je zeker dat de vlekverwijderaar je bekleding niet beschadigt. Inktvlekken krijg je vaak ook weg door wat melk op een microvezeldoek te doen en daarmee voorzichtig over de vlek te wrijven.

Is jouw meubelstuk niet zo zeer vies, maar eerder vaal geworden? Dan kun je de kleur vaak herstellen door deze te behandelen met koud water en een flinke scheut schoonmaakazijn.

Houten meubels reinigen

Houten meubels schoonmaken is natuurlijk een stuk makkelijker: gewoon even afnemen met een doekje. Tenminste: dat zou je denken! Maar ook in houten meubels kunnen vlekken komen. Dit zijn de oplossingen voor veelvoorkomende schoonmaakproblemen:

  • Vlekken op teakhout: verwijderen met groene zeep.
  • Witte kringen in hout: verhitten met een föhn en daarna goed opwrijven.
  • Vlekken op eikenhout: opwrijven met lauw bier, met de houtnerf meebewegen en goed nadrogen.
  • Krassen in mahoniehout of kersenhout: met een walnoot over de beschadiging wrijven.

Je meubels laten reinigen

Je meubels zelf schoonmaken is natuurlijk veel goedkoper dan iemand inhuren om dit te doen. Maar als de vlekken of de beschadigingen ernstiger zijn, kan het verstandig zijn om een professionele partij in te schakelen. Je kans op resultaat wordt daarmee veel groter, namelijk: zo goed als honderd procent! Bovendien loop je door het inschakelen van vakmensen geen risico op onnodige beschadigingen. Bijvoorbeeld doordat je met al je goede bedoelingen kiest voor de verkeerde schoonmaakmiddelen of de verkeerde techniek.

Kies een gerenommeerde partij, met uitgebreide ervaring en positieve recensies: dan zit je eigenlijk altijd goed!

Wat gaat je meubels reinigen kosten?

De kosten die komen kijken bij het laten reinigen van je meubels, hangen natuurlijk nauw samen met het type meubelstuk en het type reiniging dat nodig is. Het is daardoor haast onmogelijk om een algemene inschatting van de kosten te geven. Omdat het natuurlijk wel fijn is om vooraf te weten waar je aan toe bent, kun je bij Cinco Cleaning een gratis offerte aanvragen. Als je akkoord gaat met de offerte, krijg je bovendien een gratis voorinspectie én een proefreiniging. Pas als die naar wens is, gaat het echte werk beginnen.

De voordelen van Cinco Cleaning

Cinco heeft duizenden vijfsterrenreviews van tevreden klanten. Dat komt door onze uitzonderlijke tevredenheidsgarantie: ben je niet tevreden? Dan komen wij net zo lang terug tot je wel tevreden bent! Niet dat dit vaak gebeurt: in principe doen wij ons werk de eerste keer namelijk gewoon goed. Wij leiden al onze medewerkers zelf op, zodat we zeker weten dat het werk gedaan wordt naar onze hoge standaarden.

Voorkomen is beter dan genezen

Tot slot: hartstikke leuk natuurlijk, al die adviezen om je meubels effectief te reinigen en tips waar je op moet letten bij het inhuren van een professionele partij om dit voor je te doen. Maar uiteindelijk geldt ook voor het schoonmaken van je meubels dat voorkomen beter is dan genezen. Het is dus een goed idee om je meubels te laten impregneren. Geïmpregneerde meubels kunnen nog steeds vies worden. Maar mócht er ooit een ongelukje gebeuren, zijn ze daarna vaak een stuk makkelijker te reinigen.

Nieuws

menu