Aangeboden door: douche-concurrent.nl

Nieuwe vormen, materialen en meubels om een moderne badkamer te creëren

Eigen foto

Ben je van plan de badkamer te verbouwen? In dat geval is het beslist handig om te weten wat er momenteel trending is. Zo kun je met actuele inrichtingselementen een moderne ruimte creëren die jarenlang een mooie en tegelijk elegante en functionele uitstraling zal hebben. Deze badkamertrends voor 2022 zijn precies wat je nodig hebt als je interieur aan een update toe is. Of dat nu een volledige renovatie is of een snelle opknapbeurt, het bijhouden van de badkamertrends is een goede manier om te beginnen.

De moderne badkamerstijl is stijlvol, elegant, gestroomlijnd, en minimalistisch

Daarbij zijn strakke lijnen, geometrische vormen, minimale kleuren, en kwaliteit belangrijk. Of je badkamer nu groot of klein is, een moderne look meegeven aan je huidige badkamer kan een oase van rust en design van deze belangrijke ruimte maken.

Het is duidelijk dat badkamerrenovaties duur kunnen zijn. Toch hoeft een goede stijl geen hoog prijskaartje te hebben, en daarom zetten we een aantal budget vriendelijke ideeën op een rijtje die echt een verschil maken.

  • Verf alles in één kleur: één kleur kiezen en je eraan houden maakt alles een stuk gemakkelijker en zowel trendy als visueel interessant. Zelfs als je voor wit of gebroken wit kiest.
  • Installeer een plankje: als je een kleine badkamer hebt, is het een goed idee om ruimte te creëren aan de hand van een plankje. Een plankje boven het toilet of vlak onder de spiegel en boven de wastafel doet wonderen.
  • Besteed aandacht aan details: vergeet deze niet. Denk aan een plankje, een zeepdispenser en een tandenborstelhouder. En natuurlijk een kleine prullenbak.

De grotere aspecten – badkamermeubels als middelpunt

De verbouwing van een badkamer is een flinke investering die veel tijd en geld zal kosten, zorg er dus voor dat je alles van tevoren goed plant. Door met een professionele designer samen te werken, wordt duidelijk wat je nodig hebt en wat je graag zou zien in je nieuwe badkamer. Een van de meest belangrijke aspecten zijn badkamermeubels, een nieuw badkamermeubel kan van essentieel belang zijn bij het renoveren van de badkamer.

Badkamermeubels zijn er in verschillende materialen, stijlen, en maten, zodat je onder de bijgeleverde wastafel, opbergruimte kunt toevoegen. Het kiezen van een badkamermeubel is vooral een kwestie van persoonlijke smaak, net als de rest van de badkamer en het interieur in zijn geheel, maar door rekening te houden met het design, de kosten, de afmetingen en de toepassing vind je er ongetwijfeld één waar je jarenlang blij mee zult zijn.

Een inloopdouche in een kleine badkamer

Een inloopdouche kan functionaliteit en een gevoel van luxe toevoegen aan je badkamer. Om er iets moois van te maken heb je geen enorme ruimte nodig. Een kleine inloopdouche laat zien hoe je de ruimte in een kleine badkamer mooi kunt gebruiken. Een douche met een glazen wand is een geweldige manier om een kleine badkamer groot te laten lijken.

Minimalisme als nieuwe ontwerptrend in de moderne badkamer

Zet niet te veel spullen op het blad van je badkamermeubel als je je aan de badkamertrends van 2022 wilt houden. Je zult verbaasd zijn hoeveel dingen je vindt die eigenlijk niet in de badkamer geplaatst hoeven te worden. Maak een overzicht van je dagelijkse routine, en leg alleen de spullen klaar die je dagelijks gebruikt. Het hoort niet in je badkamer als je ze niet minstens een keer per dag gebruikt. Berg die spulletjes die je zelden gebruikt in plaats daarvan op in een kast.

Een minimalistische badkamerinrichting omvat strakke lijnen, eenvoudige deurstijlen, badkamermeubels die bij de rest van de ruimte, of bij de rest van het huis passen. Gebruik zwart, marineblauw, of wit voor een moderne badkamerlook. Om de minimalistische stijl door te trekken, kun je een kraan met een eenvoudige vorm installeren.

Vervang verouderde inrichtingselementen door hedendaagse elementen. Dit wil niet zeggen dat je veel geld hoeft uit te geven aan een design kraan. Eenvoudige, gestroomlijnde armaturen zijn voor redelijke prijzen te vinden, zowel online als in fysieke winkels.

Een oude badkamer een nieuw uiterlijk meegeven hoeft niet duur te zijn

Als het om badkamers gaat, zijn er dingen die je kunt doen om een oude badkamer er nieuwer en stijlvoller uit te laten zien zonder een volledige renovatie door te voeren. De meesten van ons zijn geneigd te denken dat de enige oplossing een volledige renovatie, met de daarbij horende kosten is, maar het tegenovergestelde is waar. Het is heel goed mogelijk om je oude badkamer er beter uit te laten zien zonder veel uit te geven.

Nieuws

menu