Aangeboden door: LekkerNaarZee.nl

Nu al een run op Nederlandse vakantiehuisjes aan zee voor 2021

Foto: Unsplash

Naar verwachting kiezen veel Nederlanders ook in 2021 voor een Nederlandse strandvakantie, zo merkte vakantiehuisjesaanbieder Lekker Naar Zee op. De boekingen voor aankomend jaar zijn al in volle gang.

Of we volgend jaar weer massaal naar het buitenland kunnen is nog maar afwachten. Veel Nederlanders lijken hun twijfels te hebben. Door hun vakantiehuisje nu al vast te leggen verzekeren ze zich alvast van een mooie plek aan de Nederlandse kust.

Stijging vakanties in eigen land

Dit jaar was al een grote stijging te zien in het aantal Nederlanders dat koos voor een vakantie in eigen land, met belangrijkste oorzaak natuurlijk de coronacrisis. Waar last minute boekingen normaal juist relatief voordelig de deur de uitgaan, moesten de laatboekers dit jaar toch flink wat neertellen voor een Nederlandse vakantie.

De Nederlandse kust behoorde hierbij tot de topbestemmingen. Vakantiegangers die normaal de stranden van landen als Spanje en Italië opzochten kozen noodgedwongen voor een vakantie in de buurt, waarbij de Nederlandse stranden een goed alternatief waren.

Toeristische trekpleister Scheveningen

Denk je aan de Nederlandse kust, dan is de kans groot dat Scheveningen in je gedachten opkomt. Een topbestemming waar veel te beleven is. Niet voor niets behoorde deze bestemming dit jaar tot een van de populairste plaatsen voor vakanties en daguitstapjes.

De chaos in Scheveningen afgelopen zomer staat echter bij velen nog in het geheugen gegrift. Niet ideaal als je wilt genieten van een rustige strandvakantie. Overweeg daarom ook andere strandbestemmingen. De Nederlandse kust is langgerekt en er zijn genoeg alternatieve plaatsen waar veel te beleven is.

Topbestemmingen aan de Nederlandse kust

Naast Scheveningen zijn er dus nog heel wat topbestemmingen aan de Nederlandse kust. Zo vind je in de provincie Zeeland tal van campings en ontdek je bovenin Noord-Holland de meest gezellige vakantiehuisjes. We geven je graag wat inspiratie voor je Nederlandse strandvakantie.

1. Vakantiehuis Callantsoog en omgeving

Bovenin Noord-Holland vind je de bestemming Callantsoog, met omliggende plaatsen als Julianadorp en Grootte Keeten. De ideale uitvalsbasis voor tal van activiteiten. Zo ga je bijvoorbeeld wandelen in natuurgebied het Zwanenwater, of neem je de kids mee naar de gigantische speelpark De Goudvis. Tevens vind je in het nabijgelegen Julianadorp een surfschool.

Vakantiehuis Callantsoog boeken? Zorg dat je er op tijd bij bent, want dit wordt naar verwachting een populaire bestemming voor 2021!

2. Camping in Zeeland

De provincie Zeeland is het paradijs voor campingliefhebbers die graag dicht aan het water vertoeven. Je kiest hier zelf of je gaat voor een toeristische bestemming (zoals Renesse of Vlissingen) of de voorkeur geeft aan een rustiger vissersdorpje.

Stem de camping af op je reisgezelschap. Zo zijn er campings die bij uitstek geschikt zijn voor gezinnen met kinderen, met allerlei leuke activiteiten. Ook zijn er rustigere campings die focus hebben op volwassen reisgezelschappen.

3. Met de boot naar een Waddeneiland

Uniek in Nederland zijn onze Waddeneilanden. Zeker de moeite waard om een vakantie naartoe te boeken. Ben je normaal fan van boottochten en ga je bijvoorbeeld graag eilandhoppen? Dat kan dus ook gewoon in eigen land.

Van een bezoekje aan zeehondencentrum Ecomare op Texel tot actieve watersport op Schiermonnikoog. Genoeg te beleven op onze mooie eilanden!