Aangeboden door: ubari.nl

Onmisbare zaken wanneer je gaat starten met ondernemen

Foto: pixabay.com

Ga jij aan de slag als zelfstandig ondernemer? Dan brengt dit een hoop onzekerheden met zich mee. Om de risico’s te beperken, moet jij een aantal zaken van tevoren goed regelen. Jij hebt jezelf vast en zeker al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar er is meer waar je aan moet denken. In deze tekst zetten wij een aantal onmisbare zaken op een rijtje die van pas komen wanneer jij gaat starten met ondernemen.

1. Boekhoudprogramma

Een boekhoudprogramma is waarschijnlijk niet het eerste waar jij aan denkt wanneer je voor jezelf begint. Veel ondernemers houden hun administratie zelf bij in Excel. Dit kan, maar het kost jou behoorlijk wat tijd. Met behulp van een boekhoudprogramma wordt het allemaal een stuk makkelijker. Zo’n programma koppelt transacties van jouw zakelijke rekening namelijk direct aan de bijbehorende factuur. Hierdoor hoef je niet alles handmatig meer in te voeren. Jij houdt zodoende tijd over, die je prima in jouw bedrijf kunt steken.

2. Zakelijke creditcard

Naast een boekhoudprogramma denk je vast en zeker ook niet aan een zakelijke creditcard . Veel ondernemers denken dat zij dit niet nodig hebben. Toch komt zo’n kaart tegenwoordig steeds vaker van pas. Waarom? Omdat veel ondernemers tegenwoordig adverteren via Facebook of Google Ads. Bij deze platformen moet je advertentiekosten vaak met een creditcard betalen. Heb je geen zakelijke creditcard? Dan kun je niet adverteren op deze platformen. Vraag daarom ook een zakelijke creditcard aan wanneer jij voor jezelf begint.

3. Zakelijke bankrekening

Eén van de belangrijkste zaken die jij moet regelen voordat je voor jezelf begint, is een zakelijke rekening openen. Niet iedere ondernemer is zich hier bewust van. Dit komt voornamelijk doordat een zakelijke rekening niet verplicht is. Hierdoor denk jij mogelijk dat je er geen hoeft te openen. Bij de meeste banken moet dit wel. In hun voorwaarden staat namelijk vaak dat een privérekening niet gebruikt mag worden voor zakelijke betalingen. Daarbij komt dat het voor jou niet prettig is wanneer zakelijk en privégeld door elkaar lopen. Open daarom altijd een zakelijke rekening wanneer jij voor jezelf begint.

Nieuws

Meest gelezen

menu