Ontdek de veelzijdige Kanaaleilanden tijdens een 8-daagse vliegreis

Grillige kustlijn van Guernsey -

Grillige kustlijn van Guernsey - Foto: Sunair

Glooiende landschappen, grillige kustlijnen met prachtige baaien en weelderige bloemenpracht: ontdek Jersey en Guernsey. De twee grootste en meest bekende Kanaaleilanden, liggen op slechts twee uren vliegen van Groningen Airport Eelde.

Ontdek de veelzijdige Kanaaleilanden

Jersey is woest en prachtig. Het is het grootste en meest zuidelijk gelegen Kanaaleiland, zo’n 20 kilometer van de Franse kust. Het rotspad langs de ruige Noordkust, leidt van de ruïnes van het 14e eeuwse kasteel in Grosnez naar het vissersdorpje Rozel. Het oosten, waar het Mont Orgueil Castle de skyline bepaalt, vormt vooral het toneel van vele oude mythes en legenden. Daarentegen is het zuiden de plaats om alle facetten van de zee te ervaren. Zonnebaden, zwemmen, zeilen, of actiever als u wilt. Tenslotte heeft het westen een wat rustiger en weelderiger karakter.

Guernsey, het op één na grootste Kanaaleiland, ligt zo’n 40 km uit de Franse kust. Desondanks is het een Brits eiland, vol romantiek. Flora en fauna gedijen er overvloedig. De grillige kustlijn is uiterst gevarieerd, met aan de westkant brede zandstranden met goede surfmogelijkheden, klifpaden in het oosten en ongerepte baaien in het zuidoosten. Het enorme verschil tussen eb en vloed (gemiddeld met zo’n 12 meter één van de grootste ter wereld) maakt dat het eiland twee keer per dag totaal van gedaante verandert.

Paradijs

Een warme golfstroom uit het Caraïbisch gebied zorgt voor een aangenaam klimaat met vroege lentes, lange zwoele zomers en zachte winters. Beide eilanden zijn een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Verwonder u tijdens een geweldige 8-daagse reis over de prachtige natuur en geniet van de uitstekende internationale keuken waarbij de Franse invloeden duidelijk aanwezig zijn. Sluit de dag af met een fascinerende zonsondergang boven Corbiere Point, dé vuurtoren en het beeldmerk van Jersey.

Unieke 8-daagse vliegreis

Boek nu uw unieke 8-daagse vliegreis en geniet van de Engelse gastvrijheid op de veelzijdige Kanaaleilanden. U vliegt op zondag naar Jersey, waar u tot woensdag het eiland kunt ontdekken. Op woensdag reist u per ferry of vliegtuig naar Guernsey, waar u vier nachten verblijft. Donderdag wordt u per bus opgehaald en bezoekt u het ongerepte eiland Herm, een oase van rust. U zult zich verbazen over hoe drie eilanden onderling qua uiterlijk en karakter zo van elkaar kunnen verschillen. Zondagochtend vliegt u weer terug naar Groningen Airport Eelde.